Συνελήφθη κύριος ύποπτος για την επίθεση στο μετρό της Νέας Υόρκης: Είχε ανεβάσει πολλά βίαια περιστατικά για το μετρό της ΝΥ

Newsroom
Συνελήφθη κύριος ύποπτος για την επίθεση στο μετρό της Νέας Υόρκης: Είχε ανεβάσει πολλά βίαια περιστατικά για το μετρό της ΝΥ
Ο 62χρονος συνδέεται με το φορτηγάκι που βρήκαν οι αρχές και στο οποίο ανακάλυψαν ένα ημιαυτόματο όπλο των 9 χιλιοστών με γεμιστήρες, ένα τσεκούρι και χειροβομβίδες καπνού.

Στη σύλληψη του 62χρονου Frank R James, προχώρησε η αστυνομία, ως κύριου υπόπτου για το αιματηρό περιστατικό στο μετρό της Νέας Υόρκης με τους πυροβολισμούς. Οι αμερικανικές αρχές έχουν βρει ένα φορτηγάκι το οποίο συνδέεται με το βίαιο περιστατικό και που φέρεται να έχει νοικιαστεί στον 62χρονο.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση στην αστυνομία πάντως είναι, το βίαιο περιεχόμενο που είχε «ανεβάσει» και το οποίο αναφερόταν σε όλα τα εγκληματικά περιστατικά που έχουν γίνει στο μετρό της Νέας Υόρκης.

2

Ο επικεφαλής των ντετέκτιβ του NYPD, Τζέιμς Έσιγκ, δήλωσε: «Ψάχνουμε να προσδιορίσουμε εάν έχει κάποια σύνδεση με το περιστατικό στο μετρό. Γνωρίζουμε ότι ο κ. Τζέιμς νοίκιασε αυτό το φορτηγό U-Haul στη Φιλαδέλφεια».

Ο Frank R James έχει κάνει αναφορές μάλιστα για τις «ένα σωρό λευκές μητέρες που είναι ρατσίστριες».

2

Εκτός από το κλειδί του φορτηγού U-Haul, οι ερευνητές βρήκαν στο σημείο ένα ημιαυτόματο όπλο των 9 χιλιοστών με γεμιστήρες, ένα τσεκούρι και χειροβομβίδες καπνού. Θυμίζουμε, πως στο μετρό ο δράστης είχε πετάξει πρώτα χειροβομβίδες καπνού και εν συνεχεία πυροβολούσε αδιακρίτως με αποτέλεσμα των τραυματισμό 23 ανθρώπων. Η αστυνομία αναφέρει πως οι δράστης πυροβόλησε συνολικά 33 φορές και φορούσε αντιασφυξιογόνα μάσκα.