Μητσοτάκης: «Φτηνή στέγη σε εργαζομένους μέσω ΟΑΕΔ»

Newsroom
Μητσοτάκης: «Φτηνή στέγη σε εργαζομένους μέσω ΟΑΕΔ»
Φθηνή κατοικία για τους εργαζόμενους, αξιοποιώντας τη δημόσια περιουσία του ΟΑΕΔ, εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής -μεταξύ άλλων- αναφέρθηκε στην αύξηση του κατώτατου μισθού και στην πρόθεση της κυβέρνησης να δρομολογήσει πολιτικές φθηνής στέγης για τα νεαρά ζευγάρια.

«Το 37% του πληθυσμού ξοδεύει παραπάνω από το 40% του εισοδήματός του για έξοδα στέγης. Στην Ευρώπη ο αριθμός αυτός είναι σημαντικά μικρότερος. Ένας στους τρεις Έλληνες έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές που αφορούν την κατοικία.

Το πρόβλημα, λοιπόν, της φθηνότερης στέγης -ένα πρόβλημα το οποίο έχει αναδειχθεί και από άλλες πολιτικές δυνάμεις σε αυτήν την αίθουσα- είναι ουσιαστικό πια. Πρέπει να αντιμετωπιστεί και η άλλη όψη μιας αγοράς ακινήτων η οποία ευημερεί, με τιμές οι οποίες ανεβαίνουν, με ενοίκια που ανεβαίνουν, προφανώς κάτι το οποίο ευνοεί τους ιδιοκτήτες, αυξάνει ακόμα περισσότερο την πίεση να μπορέσουμε να δρομολογήσουμε έξυπνες πολιτικές προσφοράς πιο φθηνής στέγης, κυρίως στα νέα μας ζευγάρια τα οποία δυσκολεύονται αυτή τη στιγμή σημαντικά στην περίπτωση που δεν έχουν πρόσβαση στο δικό τους σπίτι» είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο κ.Μητσοτάκης αναφερόμενος στην ανάγκη επιμόρφωσης των ανέργων είπε ότι κάθε μακροχρόνια άνεργος θα καταρτίσει το δικό του Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης και σε αυτό θα περιλαμβάνονται οι γνώσεις του, αλλά και οι ανάγκες κατάρτισης ώστε να μπορεί να ενταχθεί στο ανάλογο επιμορφωτικό πρόγραμμα, και ανακοίνωσε ότι σε αυτό το μεσοδιάστημα θα πριμοδοτείται με 300 ευρώ και η ενίσχυση αυτή θα συνεχίζεται και αφού βρει δουλειά.

Επίσης είπε ότι έχει ήδη εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο πρόβλεψη που ορίζει ότι ο εργαζόμενος θα λαμβάνει το 50% του επιδόματος ανεργίας για όσους μήνες θα το δικαιούται ως άνεργος, εφόσον βρει δουλειά.