Η άγρια δολοφονία του Πειραιά, καρφωμένο το μαχαίρι στην καρδιά: Με «πολιορκούσε» είπε ο δικηγόρος, αλλά βρήκαν βιβλιάριο με 19 εκατομμύρια

Newsroom
Η άγρια δολοφονία του Πειραιά, καρφωμένο το μαχαίρι στην καρδιά: Με «πολιορκούσε» είπε ο δικηγόρος, αλλά βρήκαν βιβλιάριο με 19 εκατομμύρια
Σαν σήμερα το 1992 με την δικαστική απόφαση «ισόβια κάθειρξη», καταδικάστηκε ο 28χρονος δικηγόρος που δολοφόνησε με άγριο τρόπο την 42 φαρμακοποιό στον Πειραιά με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Την εικόνα δεν μπορούσαν να αντέξουν ούτε οι αστυνομικοί που κλήθηκαν να μπουν μέσα στην οικία, στο κέντρο του Πειραιά και να αντικρίσουν το αποτρόπαιο θέαμα. Η μυρωδιά κατέκλυζε τον χώρο, αλλά το χειρότερο ήταν η θέα του θύματος που ήταν αιμόφυρτο στο πάτωμα. γυμνό από τη μέση και κάτω, με ένα μαχαίρι καρφωμένο στην καρδιά, ενώ το κεφάλι είχε παραμορφωθεί από τα χτυπήματα και ο λαιμός είχε σχεδόν αποκοπεί από τις πολλαπλές μαχαιριές.

Εκείνη τη στιγμή οι αστυνομικοί «δικαιολόγησαν» απόλυτα τις στριγγλιές και το αμόκ που είχε πάθει η οικιακή βοηθός, που είχε βρει την 42χρονη φαρμακοποιό νεκρή.

Όχι, δεν είναι ο πρόλογος μυθιστορήματος θρίλερ, είναι η πραγματικότητα ενός στυγνού και ειδεχθούς εγκλήματος που είχε γίνει στον Πειραιά με φόντο μια ερωτική επιθυμία ή μήπως έναν μεγάλο τραπεζικό λογαριασμό;

Η 42χρονη Α.Σ., η οποία όπως αναφέρει η «Μηχανή του Χρόνου» έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας, ζούσε με την ηλικιωμένη μητέρα της, που εκείνες τις μέρες, τον Δεκέμβριο του 1990, νοσηλευόταν στο Τζάνειο. Η Α.Σ. εξαιτίας της σκλήρυνσης κατά πλάκας, δεν μπορούσε να εργαστεί και έπαιρνε ενοίκιο από το φαρμακείο, που διατηρούσε σε κεντρική πλατεία της Νίκαιας.

Οι αστυνομικές αρχές, είδαν ότι η πόρτα δεν είχε παραβιαστεί και γρήγορα έφτασαν στο συμπέρασμα πως θύτης και θύμα γνωρίζονταν. Συν τοις άλλοις, πάνω στο τραπέζι βρέθηκαν δύο φλιτζάνια με καφέ, ενώ πριν τον φόνο είχε προηγηθεί σεξουαλική πράξη.

Ύστερα από τις πρώτες καταθέσεις, γειτόνων κτλ. οι αρχές έμαθαν πως εκείνο το μοιραίο πρωινό που δολοφονήθηκε η 42χρονη, είχε ραντεβού με τον δικηγόρο της, ενώ πολλοί είχαν αφήσει υπόνοιες για ερωτική σχέση.

Την επόμενη μέρα κιόλας, οι αστυνομικοί πήγαν στον 28χρονο δικηγόρο (γόνος εύπορης οικογένειας) που εργαζόταν ως ασκούμενος σε κορυφαίο δικηγορικό γραφείο του Πειραιά. Λίγους μήνες νωρίτερα, ο προϊστάμενός του τού είχε αναθέσει μία υπόθεση μεταβίβασης ακινήτου που ανήκε στην…. μαντέψτε: 42χρονη Α.Σ. Ξεκίνησαν να διατηρούν ερωτική επαφή και την επισκεπτόταν συχνά.

2

Όταν πήγε για να καταθέσει ήταν ήδη ο Νο.1 ύποπτος για τους αστυνομικούς. Ο 28χρονος δικηγόρος δεν προσπάθησε καν να βρει κάποιο άλλοθι και σχεδόν αμέσως ομολόγησε ότι εκείνος είχε δολοφονήσει την Α.Σ. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε, τον πίεζε να συνάψουν ερωτικές σχέσεις και τον υποχρέωνε να προβεί σε πράξεις ερωτικού περιεχομένου που δεν ήθελε. Είχε δηλώσει μάλιστα πως ήταν αρραβωνιασμένος και θα παντρευόταν, αλλά η 42χρονη δεν σταματούσε να τον ενοχλεί.

«Την Πέμπτη μου τηλεφώνησε πάλι και επέμενε να πάω σπίτι της. Όταν έφτασα μου ζήτησε να κάνουμε έρωτα. Ένιωσα αηδία όταν συνειδητοποίησα ότι είχα ξεκινήσει ερωτική πράξη με μία γυναίκα ανάπηρη που δεν με συγκινούσε. Έπαθα αμόκ. Την χτύπησα στο πιάνο κι έπειτα πήγα στην κουζίνα, πήρα το μαχαίρι και της έδωσα μία στο κεφάλι και μία στην καρδιά», είχε αναφέρει ο δράστης στην ομολογία του.

Οι αστυνομικοί βέβαια δεν πίστεψαν τα όσα είπε και συνέχισαν την έρευνα. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το θύμα έφερε 17 μαχαιριές στο κεφάλι, τρεις στην καρδιά, πολλαπλά χτυπήματα σε όλο το σώμα και ήταν σχεδόν αποκεφαλισμένο. Συν τοις άλλοις όμως, βρήκαν στο διαμέρισμα του δικηγόρου ένα βιβλιάριο με καταθέσεις ύψους 19 εκατομμυρίων δραχμών, το οποίο ανήκε όμως στην Α.Σ.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν καταθέσει φίλοι και γνωστοί του θύματος, ο δικηγόρος ήταν αυτός που την πολιορκούσε και όχι αυτή αυτόν.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, που ήταν ο προϊστάμενος του κατηγορούμενου ήθελε να τον παρουσιάσει πως ήταν σε κατάσταση αμόκ, αλλά το κατηγορητήριο, προσκόμισε στοιχεία που ενίσχυαν τη θεωρία της προμελέτης.

Ο ξάδερφος της φαρμακοποιού είχε καταθέσει πως ο 28χρονος- λίγο καιρό πριν- είχε επιχειρήσει να δηλητηριάσει την φαρμακοποιό και τη μητέρα της, οι οποίες τη γλίτωσαν με ελαφρά τροφική δηλητηρίαση, ενώ ο ανιψιός της κατέθεσε ότι στα συμβόλαια που χειριζόταν ο δράστης είχαν γίνει σοβαρά λάθη και σύντομα η θεία του θα ανακάλυπτε την οικονομική ζημία. Η κομμώτρια του θύματος δε, είχε υποστηρίξει, ότι την προηγουμένη του φόνου, η 42χρονη της είχε εξομολογηθεί πως ο 28χρονος δικηγόρος την πίεζε να συνάψουν ερωτικές σχέσεις.

Τέλος, η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι ο 28χρονος είχε φέρει μαζί του δερμάτινα γάντια, τα οποία φορούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της ερωτικής πράξης, όπως και της δολοφονίας.

Στις 17 Απριλίου του 1992, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά αποφάνθηκε ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο και διαπράχθηκε με πρωτοφανή αγριότητα. Ο 30χρονος πλέον καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.