Μακρόν: «Μην κάνετε λάθος, τίποτα δεν έχει τελειώσει» (vid)

Newsroom
Μακρόν: «Μην κάνετε λάθος, τίποτα δεν έχει τελειώσει» (vid)
Οι πρώτες δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν μετά το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών.

Ο Εμανουέλ Μακρόν μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, που τον δείχνουν να περνά στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών, απευθύνθηκε στους υποστηρικτές του. «Η εμπιστοσύνη σας με τιμά, με υποχρεώνει και με δεσμεύει. Μπορείτε να βασιστείτε σε εμένα για να υλοποιήσω αυτό το σχέδιο προόδου, διαφάνειας και ανεξαρτησίας από τη Γαλλία που υπερασπιστήκαμε κατά τη διάρκεια αυτής της εκστρατείας», είπε χαρακτηριστικά.

«Καλώ όλους εκείνους που επί έξι χρόνια και μέχρι σήμερα το βράδυ έχουν δεσμευτεί να εργαστούν δίπλα μου, να ξεπεράσουν τον εαυτό τους να ενωθούν σε ένα μεγάλο κίνημα δράσης στο πλευρό μου. Θέλω να χαιρετίσω όλους τους συνυποψηφίους που έδωσαν τον αγώνα στον πρώτο γύρο. Παρακαλώ χειροκροτήστε τους. Από την αρχή και πάντα υπερασπιζόμαστε τις πεποιθήσεις με δύναμη, αλλά σεβόμενοι τον καθένα. Σας ευχαριστώ για αυτό. Γνωρίζω την απογοήτευση των υποψηφίων των οποίων μόλις ανέφερα τα ονόματα. Ευχαριστώ την Anne Hidalgo, τον Yannick Jadot, τη Valérie Pécresse και τον Fabien Roussel, που με υποστήριξαν απόψε», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Μην κάνετε λάθος, τίποτα δεν τελείωσε», επεσήμανε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Εμανουέλ Μακρόν, καλώντας τους υποστηρικτές του στις 24 Απριλίου να βρεθούν ξανά στις κάλπες. «Η συζήτηση που θα κάνουμε το επόμενο δεκαπενθήμερο είναι καθοριστική για τη χώρα μας και για την Ευρώπη. Θέλουμε μια ανεξάρτητη Γαλλία επειδή είναι ισχυρή οικονομικά, οικολογικά, αγροτικά και πολιτιστικά; Θέλουμε μια Γαλλία όπου, μέσω της οικολογίας, θα μειωθούν οι λογαριασμοί θέρμανσης και το ηλεκτρικό αυτοκίνητο για όλους; Θέλουμε μια Γαλλία που συνεχίζει να εμπιστεύεται την επιστήμη, τη λογική, την ικανότητα, όπως κάναμε τα τελευταία χρόνια;», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Και πρόσθεσε: «Θέλω μια Γαλλία που μάχεται αποφασιστικά ενάντια στον ισλαμιστικό αυτονομισμό, αλλά όχι μια Γαλλία που εμποδίζει τους Μουσουλμάνους και τους Εβραίους να τρώνε σύμφωνα με τις διδαχές της θρησκείας τους. Θέλω μια Γαλλία που είναι μέρος μιας ισχυρής Ευρώπης, όχι μια Γαλλία που αφήνει την Ευρώπη με συμμάχους μόνο τη διεθνή των λαϊκιστών και των ξενοφοβικών».