Βρήκαμε το tablet που θα αλλάξει επίπεδο στη σχέση σου με την τεχνολογία

Newsroom
Βρήκαμε το tablet που θα αλλάξει επίπεδο στη σχέση σου με την τεχνολογία
Το Microsoft Surface Pro 8 κάνει τους υπόλοιπους φορητούς υπολογιστές να μοιάζουν απαρχαιωμένοι.

Ακόμα και αν δεν είχες ποτέ σου φορητό υπολογιστή και βολευόσουν με το desktop της δουλειάς ή του σπιτιού, η πανδημία σίγουρα σε έβαλε στη διαδικασία να αγοράσεις ή έστω να σκεφτείς σοβαρά να αγοράσεις laptop ή tablet. Να μπορείς να το παίρνεις μαζί σου από δωμάτιο σε δωμάτιο, να μπορείς να το κουβαλάς στη δουλειά ή να παίρνεις αυτό της δουλειάς στο σπίτι. Να έχεις τέλος πάντων στα χέρια σου κάτι ελαφρύ, εύχρηστο, πιο προηγμένο τεχνολογικά από ένα smartphone που να σε κρατάει συνεχώς συνδεδεμένο.

Κάπως έτσι, μπήκα κι εγώ στη διαδικασία να ψάξω για ένα κοινό laptop/tablet, ώσπου έπεσε στα χέρια μου το Microsoft Surface Pro 8, ένα tablet που έκανε μεμιάς όλους τους υπόλοιπους φορητούς υπολογιστές που έψαξα να μοιάζουν απαρχαιωμένοι. Οι λόγοι είναι πολλοί και θα τους δούμε αναλυτικά παρακάτω.

1. Η φορητότητά του

......

Δεν ξέρω πόσο ακριβώς ζυγίζει ένα μέσο laptop και ένα μέσο tablet, πάντως όσο κρατούσα το Microsoft Surface Pro 8 γυρνώντας από γραφείο σε γραφείο (για να το δείξω περήφανος στους συναδέλφους μου) ένιωθα ότι κρατούσα ένα smartphone αφού το βάρος του ξεκινά από τα μόλις 891 γρ. Με μια, όμως, πάρα μα πάρα πολύ σημαντική διαφορά από ένα smartphone: διαθέτει για επεξεργαστή έναν 11th Gen Intel® Core™, σε συνδυασμό με built-in active cooling.

2. Η οθόνη του

....

Ως άμαθος από tablet, αρχικά εντυπωσιάστηκα και μόνο που είχα στην κατοχή μου έναν υπολογιστή του οποίου η οθόνη είναι touchscreen. Αυτό, βέβαια, δεν αποτελεί λόγο για να προκαλέσει έκπληξη στον περισσότερο κόσμο. Τη διαφορά, όμως για όλους, στην οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης 13" 267ppi, του Microsoft Surface Pro 8 την κάνουν τα 120Hz του ρυθμού ανανέωσης, το ρυθμιζόμενο Kickstand, το οποίο σε διευκολύνει να την στερεώσεις όπου θέλεις και το Surface Slim Pen 2.

Το Surface Pen είναι ό,τι πρέπει για όσους χρησιμοποιούν το σχέδιο στη δουλειά τους, αλλά και για όσους θέλουν να κρατούν σημειώσεις κατά τη διάρκεια ενός meeting με τον πατροπαράδοτο τρόπο και όχι με πληκτρολόγιο.

......

Και μιας και μιλάμε για πληκτρολόγια, το μαγνητικό Type Cover του ενσωματώνεται πανεύκολα στο tablet. Επίσης είναι τόσο μαλακό που σίγουρα μπορείς να γράψεις μερικές χιλιάδες λέξεις παραπάνω από ό,τι συνήθως χωρίς να κουραστείς.

3. Η συνδεσιμότητά του

....

Αν το wi-fi του χώρου εργασίας ή του σπιτιού σου είναι καλό, τότε σε οποιαδήποτε γωνιά τους και να βρεθείς με το Microsoft Surface Pro 8 δεν έχει να φοβηθείς ότι θα βρεθείς χωρίς ίντερνετ. Από τη στιγμή που συνδέθηκα στο tablet πρέπει να γύρισα κάθε σημείο όλων των ορόφων της Liquid Media και το tablet μου δεν με πρόδωσε ποτέ. Πώς θα μπορούσε άλλωστε με το Thunderbolt™ 4, Wi-Fi 6 για εξαιρετικά γρήγορο εύρος ζώνης.

4. H κάμερά του

Άλλο ένα δυνατό σημείο του Microsoft Surface Pro 8 είναι η κάμερά του (selfies δεν περιλαμβάνονται στο κείμενο). Η ενσωματωμένη μπροστινή κάμερα 5.0MP 1080p προσαρμόζεται αυτόματα στις συνθήκες φωτισμού για να αντικατοπτρίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια τους φυσικούς τόνους του δέρματος.

5. Η μπαταρία του

......

Με ένα πολυεργαλείο σαν το Microsoft Surface Pro 8 με το οποίο δεν κάθεσαι ποτέ στην ίδια θέση, πρέπει να είσαι σίγουρος πως δεν θα σε προδώσει η μπαταρία του. Και με το συγκεκριμένο tablet μπορείς να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, αφού η μπαταρία του έχει ζωή έως και 16 ώρες, ενώ φορτίζεται γρήγορα για να μεταβαίνει από χαμηλή μπαταρία σε πλήρη ταχύτατα.

Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσεις τη θύρα USB-C®, υποδοχή ακουστικών, Bluetooth 5.0, συσκευή ανάγνωσης και τον dolby ήχο, μόλις βρήκες το tablet που θα αλλάξει επίπεδο στην μέχρι στιγμής σχέση σου με την τεχνολογία.

Φωτογραφίες: Χρήστος Λώλος