Το ασύλληπτο λάθος που κάνουμε τον χειμώνα και είναι «δώρο» για τους διαρρήκτες

Newsroom
Το ασύλληπτο λάθος που κάνουμε τον χειμώνα και είναι «δώρο» για τους διαρρήκτες
Ειδικός σε θέματα ασφαλείας αποκαλύπτει το μεγάλο λάθος που κάνουμε και αποτελεί δέλεαρ για τους διαρρήκτες.

Να και κάτι που ενδεχομένως δεν είχαμε σκεφτεί: Είναι εξίσου πιθανό, οι διαρρήκτες να παραβιάσουν την ιδιοκτησία μας και τον χειμώνα, όπου επικρατεί κρύο έξω, όπως και τους καλοκαιρινούς μήνες. Και όχι, ο λόγος δεν είναι αυτός που φαντάζεστε!

Πολλοί θα υποθέσετε πως επειδή κάνει κρύο και περνάμε περισσότερο χρόνο μέσα στο σπίτι μας, αυτό αποτρέπει τους διαρρήκτες, ωστόσο, τους χειμερινούς μήνες και γενικότερα την εποχή που έχει κρύο έξω, κάνουμε συνήθως ένα μεγάλο λάθος.

Αυτό το αποκαλύπτει στη Sun ειδικός σε θέματα ασφαλείας. Η Elizabeth Johns εξηγεί πως κατά τη διάρκεια του χειμώνα, επειδή δεν θέλουμε να στεκόμαστε για πολύ στο κρύο και γιατί οι κινήσεις μας είναι βιαστικές, βγαίνουμε και απλά αφήνουμε έξω τα χαρτόκουτα, αντί να σταθούμε λίγο παραπάνω (στο κρύο), να τα σκίσουμε και να τα βάλουμε μέσα στους κάδους απορριμμάτων.

2

Απορείτε ήδη και αναρωτιέστε σίγουρα «τι σχέση έχουν τα χαρτόκουτα»; Μιλάμε για τα χαρτόκουτα που ήταν μέσα η καινούρια σας τηλεόραση, το iphone που πήρατε, κάποιο στερεοφωνικό, γενικότερα μια συσκευή η οποία θα «γυαλίσει» στο μάτι των διαρρηκτών.

«Το καλοκαίρι, είναι πολύ εύκολο να βγεις στον κάδο σου και να βάλεις τα κουτιά μέσα, αλλά όταν ο καιρός είναι πιο κρύος, πολλοί άνθρωποι δεν πάνε μέχρι τους κάδους, για να σκίσουν τα κουτιά και να τα βάλουν μέσα. Έτσι, θα αφήσουν έξω κουτιά που δείχνουν τα αντικείμενα υψηλής αξίας που αγοράσαμε», είπε η Elizabeth Johns στη Sun.

Αφήνοντάς τα λοιπόν σε κοινή θέα τους «ειδοποιούμε» ότι στις οικίες μας βρίσκονται καινούρια και ακριβά αντικείμενα. Για σκεφτείτε το…