Αυτές είναι οι νέες λειτουργίες που έρχονται στο Facebook Messenger

Παύλος Παπαπαύλου
Αυτές είναι οι νέες λειτουργίες που έρχονται στο Facebook Messenger
Δυνατότητα για prive συνομιλίες σε γκρουπ, εντολές πληρωμών και άλλα.

Η Meta έχει δηλώσει αρκετές φορές πως θέλει να εμπλουτίσει τις υπηρεσίες που παρέχει το Facebook Messenger και έτσι ξεκινάει σιγά-σιγά να τις φέρνει στους χρήστες.

Η εταιρεία σημείωσε πως θα προσθέσει σύντομα εντολές τύπου Slack, σύμφωνα με τις οποίες σε ένα κοινό chat, οι χρήστες θα μπορούν είτε να κάνουν tag τους πάντες με μια εντολή τύπου @everyone ή να γράψουν κάτι που αφορά μόλις ένα από τα άτομα ενός γκρουπ, θα μπορούν να ξεκινήσουν το μήνυμά τους με μια εντολή τύπου /silent.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα προστεθούν ακόμη περισσότερες εντολές τέτοιου τύπου που θα αφορούν και διαδικασίες πέραν της απλής συζήτησης.

Για παράδειγμα, με την εντολή /pay, θα μπορεί ένας χρήστης να ζητήσει χρήματα ή να κάνει μια πληρωμή, ενώ με την εντολή /gif θα μπορεί να εμφανίσει διάφορες κινούμενες εικόνες για να στείλει στο group chat.

Τα νέα χαρακτηριστικά θα προστεθούν σύντομα στις εφαρμογές του Facebook Messenger σε iOS και Android, ενώ θα εμφανιστούν και σε πιο σύντομη μορφή emoticons τύπου ¯\_(ツ)_/¯ για πιο συχνή χρήση στις συζητήσεις.