Η γκάφα όσων μιλούν για τις ΛΟΑΤΚΙ σημαίες στην συναυλία ειρήνης (vid)

Newsroom
Η γκάφα όσων μιλούν για τις ΛΟΑΤΚΙ σημαίες στην συναυλία ειρήνης (vid)
Ο ντόρος στα social media με τις σημαίες ΛΟΑΤΚΙ στην χθεσινή συναυλία αποδείχθηκε παραπληροφόρηση και fake news

Στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης για την χθεσινή συναυλία ειρήνης στο κέντρο της Αθήνας που έφτασε μέχρι και σε κομματικές ανακοινώσεις, υπήρξαν αντιδράσεις ακόμα και για τις σημαίες που κρατούσαν όσοι πήγαν εκεί.

Αφού λοιπόν το μήνυμα ενάντια στην εισβολή του Βλάντιμιρ Πούτιν ήταν ξεκάθαρο τόσο με τα πανό που υπήρχαν στο χώρο, όσο και με τα όσα είπαν οι καλλιτέχνες που έλαβαν μέρος, στα social media καταπιάστηκαν με τις σημαίες ΛΟΑΤΚΙ που είδαν πως υπήρχαν εκεί.

Δείτε μερικές από τις χαρακτηριστικές αναρτήσεις που υπήρξαν στο Twitter...

Ακόμα και αν υπήρχαν εκεί οι σημαίες αυτές, δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό και άξιο σχολιασμού. Μόνο που η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετικά και ουσιαστικά εκθέτει όσους υποστήριζαν οτι απουσίαζαν οι σημαίες της Ουκρανίας, αλλά υπήρχαν αυτές της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Σημαία Ουκρανίας

Γιατί; Πολύ απλά γιατί οι σημαίες δεν ήταν LGBT, αλλά αυτή της ειρήνης...

Δείτε εδώ τις διαφορές
σημαίες

Έχει συνήθως γραμμένη την λέξη ειρήνη στα ιταλικά (pace) γιατί χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ιταλία σε μία πορεία ειρήνης το 1961 και ήταν εμπνευσμένη από παρόμοιες πολύχρωμες σημαίες που χρησιμοποιούνταν σε διαδηλώσεις κατά των πυρηνικών όπλων. Σήμερα είναι η διεθνής σημαία της ΕΙΡΗΝΗΣ.