Συγκλονιστικός Ζαραλίκος: «Ζητάνε πιστοποιητικό φρονημάτων, αυτό θα κρατούσε ο Λαμπράκης» (vid)

Newsroom
Συγκλονιστικός Ζαραλίκος: «Ζητάνε πιστοποιητικό φρονημάτων, αυτό θα κρατούσε ο Λαμπράκης» (vid)
Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος απάντησε στα όσα ακούστηκαν για την συναυλία ειρήνης που έγινε χθες στο κέντρο της Αθήνας.

Από την ημέρα που ανακοινώθηκε η συναυλία ειρήνης, με την συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών στο κέντρο της Αθήνας, ξέσπασε μεγάλη κόντρα που έφτασε και σε πολιτικό επίπεδο, επειδή μία μερίδα του κόσμου θεωρούσε πως δεν καταδίκαζε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία.

Κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των διοργανωτών, αλλά και των ίδιων των τραγουδιστών που με τον δικό τους τρόπο ξεκαθάρισαν την θέση τους.

Το ίδιο έκανε και ο Χριστόφορος Ζαραλίκος όταν ανέβηκε στη σκηνή, κάνοντας έναν παραλληλισμό με τον Γρηγόρη Λαμπράκη. Εμφάνισε λοιπόν ένα πανό σαν και αυτό που κρατούσε στην «1η Μαραθώνια πορεία Ειρήνης» και αμέσως μετά το αντικατέστησε με αυτό που θα είχε σήμερα, αν ζούσε...

«Υπάρχουν άνθρωποι σε αυτή την χώρα που δυστυχώς αυτή την περίοδο μας κυβερνάνε που όταν βλέπουν κάποιον να κρατάει το σήμα της ειρήνης ή να μιλάει για την ειρήνη, του ζητάνε πιστοποιητικό φρονημάτων.

Σας θυμίζει κάτι αυτό; 59 χρόνια πριν. Έτσι περπατούσε ο Γρηγόρης Λαμπράκης, διαδηλώνοντας για την ειρήνη και τον κατηγόρησαν για πράκτορα και έστειλαν τον Γκοτζαμάνη που τον σκότωσε.

Αν ζούσε σήμερα ο Λαμπράκης θα πήγαινε πάνω-κάτω τον δρόμο έτσι. Αυτή είναι η δική μας πλευρά της ιστορίας. Να είστε περήφανοι που είστε εδώ απόψε», είπε μεταξύ άλλων.