Πεσκόφ: «Δεν είναι επίσημος διαπραγματευτής ο Αμπράμοβιτς» (vid)

Newsroom
Πεσκόφ: «Δεν είναι επίσημος διαπραγματευτής ο Αμπράμοβιτς» (vid)
Αντίδραση της Μόσχας για την εμφάνιση του Ρομάν Αμπράμοβιτς στις διαπραγματεύσεις Ρώσων – Ουκρανών στην Κωνσταντινούπολη.

Οι συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας είναι σε εξέλιξη στο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη.

Οι δύο αντιπροσωπείες κάθονται απέναντι η μία από την άλλη σε ένα μεγάλο τραπέζι, ωστόσο στις συνομιλίες είναι παρών και ο Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Μάλιστα, σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ, ο Ρώσος ολιγάρχης συνομίλησε με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Ωστόσο, ενώ εδώ και αρκετές ημέρες αναφέρεται σχεδόν από όλα τα Μέσα, πως έχει ρόλο διαπραγματευτή και μάλιστα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πριν από μερικές ημέρες είχε ζητήσει τον Τζο Μπάιντεν να «παγώσει» την επιβολή κυρώσεων στον ολιγάρχη, καθώς μπορεί να αποδειχθεί σημαντικός κρίκος στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία

Το Κρεμλίνο, επιβεβαίωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι ο Αμπράμοβιτς είχε παίξει ρόλο στις πρώτες συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας, αλλά πλέον η διαδικασία βρίσκεται στα χέρια των διαπραγματευτικών ομάδων.

Πεσκόφ: «Δεν είναι επίσημος διαπραγματευτής ο Αμπράμοβιτς»

Όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του Open, το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε πως παίζει κάποιο ρόλο στις διαπραγματεύσεις ο Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Όμως ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ξεκαθάρισε πως ο κ. Αμπράμοβιτς αξιοποιείται για να διασφαλίσει ορισμένες επαφές μεταξύ ουκρανικής και ρωσικής πλευράς, όπως δεν είναι επίσημο μέλος της διαπραγματευτικής ρωσικής ομάδας.