Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε μεγάλη αλλαγή για τους διανομείς: Μηχανάκι, προστασία και αποζημίωση

Newsroom
Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε μεγάλη αλλαγή για τους διανομείς: Μηχανάκι, προστασία και αποζημίωση
O Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τι οφείλουν να κάνουν οι ψηφιακές πλατφόρμες από εδώ και στο εξής, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας των διανομέων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε, αλλαγές όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας των διανομέων.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, σε ανάρτησή του ανέφερε πως από τώρα κι έπειτα, οι ψηφιακές πλατφόρμες οφείλουν να τους παρέχουν την μοτοσυκλέτα και το προστατευτικό κράνος για τις μετακινήσεις τους.

Παράλληλα οφείλουν να τους να τους παρέχουν αδιάβροχη προστασία, γάντια και ανακλαστικό γιλέκο.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε, αν οι ίδιοι θέλουν να χρησιμοποιούν δικό τους μέσο και εξοπλισμό, θα δικαιούνται ειδική αποζημίωση.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Αποκαθιστούμε, σήμερα, μία πολύχρονη αδικία σε βάρος των εργαζόμενων στον κλάδο της διανομής. Στο εξής, οι ψηφιακές πλατφόρμες οφείλουν να τους παρέχουν την μοτοσυκλέτα και το προστατευτικό κράνος για τις μετακινήσεις τους. Και ακόμη, αδιάβροχη προστασία, γάντια και ανακλαστικό γιλέκο. Ενώ, αν οι ίδιοι θέλουν να χρησιμοποιούν δικό τους μέσο και εξοπλισμό, θα δικαιούνται ειδική αποζημίωση.

Την εργοδοτική αυτή υποχρέωση ορίζει ο Νόμος για την Προστασία της Εργασίας, που ψήφισε η Κυβέρνηση παρά τη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ. Η εφαρμογή του είναι η απάντηση μιας Πολιτείας που νοιάζεται για τον εργαζόμενο. Και που, σε δύσκολους καιρούς, με τους μισθούς χαμηλούς ακόμη στην Ελλάδα, προσπαθεί να ανακουφίζει την καθημερινότητά του, διευρύνοντας τα δικαιώματά του. Με πράξεις!»