Τραγωδία στο Κιάτο: 46χρονη έφαγε φασολάκια και πέθανε, διασωληνωμένη η μητέρα της (vid)

Newsroom
Τραγωδία στο Κιάτο: 46χρονη έφαγε φασολάκια και πέθανε, διασωληνωμένη η μητέρα της (vid)
Μια οικογενειακή τραγωδία στο Κιάτο, με τη μητέρα και την κόρη να εμφανίζουν συμπτώματα αλλαντίασης.

Σοκ προκαλεί η είδηση του θανάτου μιας γυναίκας στο Κιάτο από δηλητηρίαση, πολύ πιθανό από φασολάκια που είχε καταναλώσει. H άτυχη 46χρονη και η 77χρονη μητέρα της είχαν φάει φασολάκια και σύμφωνα με το MEGA, η μία κατέληξε από δηλητηρίαση (εμφανίζοντας συμπτώματα αλλαντίασης), ενώ η άλλη δίνει μάχη για τη ζωή της διασωληνωμένη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κόρη κατέληξε μέσα σε λίγα λεπτά, στα χέρια των γιατρών, ενώ η ηλικιωμένη μητέρα της διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Κορίνθου όπου έχει διασωληνωθεί.

«Στο νοσοκομείο εισήχθη με διάγνωση δηλητηρίασης μία γυναίκα ηλικίας περίπου 70 ετών. Από εκεί και πέρα κοινωνικά σας λέω ότι σε κέντρο υγείας του νομού μας μάθαμε εκ των υστέρων ότι απεβίωσε η κόρη της, προφανώς από την ίδια αιτία. Η ηλικιωμένη γυναίκα διαγνώστηκε κι αυτή με δηλητηρίαση και επειδή ήταν και ασθενής covid διασωληνώθηκε. Η κατάστασή της παραμένει σταθερή»», δήλωσε ο Γρηγόρης Καρπούζης, διοικητής του Νοσοκομείου Κορίνθου στην εκπομπή «Live News».

Η αλλαντίαση είναι μια σπάνια αλλά σοβαρή παραλυτική νόσος που προκαλείται από μια νευροτοξίνη η οποία παράγεται από το βακτηρίδιο Clostridium botuiinum και μερικές φορές από στελέχη των βακτηριδίων Clostridium butyricum και Clostridium baratii.

Υπάρχουν έξι είδη αλλαντίασης:

  1. η τροφιμογενής
  2. η βρεφική
  3. η εντερική τοξιναιμία των ενηλίκων
  4. η τραυματική
  5. η ιατρογενής και
  6. η εισπνευστική.