Χαμός στην δίκη Φιλιππίδη: «Δεν σέβεστε τα θύματα! Ντροπή» (vid)

Newsroom
Χαμός στην δίκη Φιλιππίδη: «Δεν σέβεστε τα θύματα! Ντροπή» (vid)
Ένταση στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. Διακόπηκε για λίγο η δίκη.

Οι υψηλοί τόνοι μεταξύ υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής που ακολούθησαν το αίτημα δύο εκ των τριών θυμάτων για κεκλεισμένων των θυρών κατά τις καταθέσεις τους, οδήγησε σε διακοπή τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

Η τοποθέτηση της εκ των δικηγόρων του Πέτρου Φιλιππίδη Κικής Μπακιρτζίδου που αντιτάχθηκε στο αίτημα των δυο γυναικών ήταν αυτή που πυροδότησε την ατμόσφαιρα καθώς η συνήγορος είπε απευθυνόμενη στις καταγγέλλουσες: «Εκτείθεστε κύριες μου ποικιλοτρόπως και δε μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο» .

Με το που ολοκλήρωσε τη φράση της η συνήγορος ήρθε η εκνευρισμένη αντίδραση του συνηγόρου των δύο θυμάτων, Αλεξάνδρου Μίντζια, ο οποίος φώναξε «ντροπή, δεν σέβεστε τα θύματα», με το δικαστήριο να αποχωρεί, ώστε να μην συνεχιστεί η έντονη αντιπαράθεση.

Η πλευρά του ηθοποιού αντιτάσσεται στην κεκλεισμένων των θυρών εξέταση των δύο γυναικών. Ο έτερος συνήγορος του κατηγορούμενου Μιχάλης Δημητρακοπουλος είχε αναφέρει νωρίτερα ότι «ο κανόνας σε μια ποινική δίκη είναι η δημοσιότητα. Όλη η δικογραφία ήταν καθημερινά στα πρωινάδικα, στις μεσημεριανές εκπομπές. Τα πάντα είχαν διακινηθεί σε φωτοτυπία.. Κάποιες έδωσαν συνεντεύξεις και το δημοσιοποίησαν από μόνες τους. Τότε δεν είχαν ψυχικό βάρος και άγχος; Υπάρχουν δημοσιεύματα που στο σύνολο τους κακοποιούν τον κατηγορούμενο. Θα ακουστεί και η φωνή του Πέτρου Φιλιππιδη. Οι τρεις καταγγέλλουσες είναι όλη η δικογραφία. Δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας. Αν γίνει κεκλεισμένων των θυρών, θα υπάρχει μια άλλη δίκη, κακοποιητική της πραγματικότητας».