Μαρουσάκης: «Μετά το μεσημέρι χιόνια στην Αττική», πώς θα είναι ο καιρός το τριήμερο της 25ης Μαρτίου (vid)

Newsroom
Μαρουσάκης: «Μετά το μεσημέρι χιόνια στην Αττική», πώς θα είναι ο καιρός το τριήμερο της 25ης Μαρτίου (vid)
Με κακοκαιρία θα κυλήσει η μέρα σήμερα (22/3). Πού θα χιονίσει στην Αττική.

Χιόνια αναμένονται σήμερα (22/3) στην Αττική, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος συστήνει «υπομονή με την βαρυχειμωνιά» και τονίζει πως έρχεται η άνοιξη από την Παρασκευή (24/3).

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στο Open, «Σήμερα προς τα ανατολικά και νότια αναμένουμε οι συννεφιές που επικρατούν να αυξηθούν και να δημιουργηθούν βροχοπτώσεις. Το βαρομετρικό χαμηλό έχει αρχίσει και μετατοπίζεται προς τα νοτιοανατολικά και καθώς συνδυάζεται με το βαρομετρικό υψηλό στην κεντρική Ευρώπη δημιουργεί τους ισχυρούς βοριάδες ακόμη και των 8 μποφόρ... Προς τα δυτικά και βόρεια η θερμοκρασία να κυμανθεί στους 14 - 16 βαθμούς Κελσίου ενώ στα νότια η θερμοκρασία δεν φαίνεται να ξεπερνάει τους 12 βαθμούς».

Ειδικά για νότια και ανατολικά τμήματα, όπως και στην Αττική εξήγησε ότι «η μέρα ξεκινάει με διάσπαρτες συννεφιές και από το μεσημέρι έρχονται βροχές και χιονόνερο και χιόνια προς τα βόρεια και σε υψόμετρο από 400-500 μέτρα και πάνω».

Το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρθηκε και στον καιρό για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου σχολιάζοντας ότι από την Πέμπτη και κυρίως Παρασκευή και μετά καθαρίζουν οι χάρτες και ουσιαστικά έρχεται η Άνοιξη.

Για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου σημείωσε θα ανέβει η θερμοκρασία τοπικά έως και τους 22 βαθμούς Κελσίου εκτίμησε ότι δεν θα έρθει ξανά νέα ψυχρή εισβολή.