Η Ρωσία άνοιξε εγκληματικό φάκελο για τον βανδαλισμό του μνημείου στην Καλλιθέα

Newsroom
Η Ρωσία άνοιξε εγκληματικό φάκελο για τον βανδαλισμό του μνημείου στην Καλλιθέα
Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας άνοιξε φάκελο για την υπόθεση του βανδαλισμού του μνημείου για τον Σοβιετικό Στρατιώτη, στην Καλλιθέα.

Η υπόθεση με τον βανδαλισμό του μνημείου για τον Σοβιετικό Στρατιώτη συνεχίζει να απασχολεί την Ρωσία. Αυτό τουλάχιστον μπορεί να αντιληφθεί κάποιος διαβάζοντας τα νέα που έρχονται από τους στενούς συνεργάτες του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Χθες, το Ria Novosti γνωστοποίησε πως η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας άνοιξε φάκελο για την υπόθεση της βεβήλωσης μνημείου Σοβιετικών στρατιωτών στην Αθήνα, ενώ το πρακτορείο Tass, τονίζει πως η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ξεκίνησε ποινική έρευνα για την υπόθεση.

«Το Κύριο Τμήμα Ερευνών της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας κίνησε ποινική υπόθεση για λόγους εγκλήματος σύμφωνα με τα εδάφια …. του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας "Καταστροφή ή ζημιά σε στρατιωτικά μνημεία μνημονεύοντας όσους πέθαναν υπερασπιζόμενοι την Πατρίδα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το μήνυμα της Ζαχάροβα

Στο θέμα τοποθετήθηκε και η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, μιλώντας για «αντιρωσική υστερία που εξαπολύουν τα ΜΜΕ» και συμπληρώνοντας: «Η αδιάκοπη μονόπλευρη και εσκεμμένα παραμορφωμένη παρουσίαση πληροφοριών για τα γεγονότα στο Ντονμπάς, η υποστήριξη του καθεστώτος του Κιέβου έχει λύσει τα χέρια όσων, για χάρη αμφίβολων στόχων, είναι έτοιμοι να παραδώσουν στη λήθη την κοινή ιστορία και μνήμη που συνδέουν τη Ρωσία με την Ελλάδα».

Τέλος κάλεσε τις Αρχές: «να βρουν και να τιμωρήσουν αυστηρά τους βάνδαλους προκειμένου να αποτραπεί η επανάληψη τέτοιων απαράδεκτων περιστατικών. Η αντίστοιχη προφορική σημείωση εστάλη αμέσως από τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Αναμένουμε πληροφορίες για τα αποτελέσματα της έρευνας».