Ανακοίνωση Σταϊκούρα: Μάξιμουμ 13,2€ το μήνα η επιδότηση για την βενζίνη (vid)

Newsroom
Ανακοίνωση Σταϊκούρα: Μάξιμουμ 13,2€ το μήνα η επιδότηση για την βενζίνη (vid)
Η ανακοίνωση του Υπουργού Οικονομικών για την επιδότηση καυσίμου, ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι και ποιο είναι το μέγιστο που θα λάβουν.

Στην εξειδίκευση των μέτρων που προανήγγειλε στο χθεσινό του διάγγελμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης οι αρμόδιοι Υπουργοί.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος ανέλυσε μεταξύ άλλων την επιδότηση στα καύσιμα που θα ισχύει για τους τρεις επόμενους μήνες.

Ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε δεν επιλέχθηκε να είναι οριζόντια η βοήθεια αυτά, αλλά να αφορά αυτούς που την έχουν ανάγκη. Για αυτό και θα μπορούν να την λάβουν όσοι έχουν εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ.

«Επιλέξιμα είναι φυσικά πρόσωπα, κάτοικοι Ελλάδας με εισόδημα 30.000. Η επιδότηση θα αφορά 60 λίτρα καυσίμου μηνιαίως και θα ισούται με 22 λεπτά το λίτρο. Τονίζεται οτι η μέση κατανάλωση ανά φορολογούμενο εκτιμάται στα 54 λίτρα το μήνα. Οπότε η επιδότηση είναι σημαντική και πιο γενναία αντίστοιχης άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Για πολίτες στα νησιά, η επιδότηση πάει 27 λεπτά το λίτρο», τόνισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός.

Από τον πολλαπλασιασμό των 22 λεπτών με τα 60 λίτρα, βγαίνει οτι το μάξιμουμ που μπορεί να λάβει κάποιος για τα μηνιαία καύσιμά του είναι 13,2 ευρώ.

Παράλληλα, επιδοτείται η τιμή πώλησης πετρελαίου κίνησης για τον Απρίλιο στα 15 λεπτά το όφελος το λίτρο, ενώ δίνεται τον Απρίλιο ενίσχυση 200 ευρώ στα ταξί για να καλυφθεί μέρος του κόστους των καυσίμων.