«Στον επόμενο τόνο η ώρα θα είναι…»: Η φωνή του «141» δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της για να τη… λυτρώσει

Newsroom
«Στον επόμενο τόνο η ώρα θα είναι…»: Η φωνή του «141» δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της για να τη… λυτρώσει
Σαν σήμερα η Καλλιόπη Παΐσιου, κατάκοιτη από εγκεφαλικό, δολοφονήθηκε από τον 90χρονο σύζυγό της που μετά αυτοκτόνησε. Στο σημείωμα που άφησε ανέφερε πως τον οδήγησε «η απελπισία, η θλίψη και η αγάπη» για τη γυναίκα του.

«Στον επόμενο τόνο η ώρα θα είναι…»! Δεν υπάρχει έστω και ένας από τους «παλαιούς» που δεν τηλεφώνησε στο «141», έστω και από περιέργεια βρε αδερφέ, και δεν έχει ακούσει τη βελούδινη και μελωδική αυτή φωνή να τον ενημερώνει ακριβώς για την ώρα που είχαμε στην Ελλάδα εκείνη τη στιγμή. Μέρες μακρινές από το ίντερνετ, την τεχνολογία και τη φωνή της Μάγκυς Χαραλαμπίδου.

Όλη η Ελλάδα γνώριζε τη διάσημη εκείνη φωνή, όχι μόνο από το 141 του ΟΤΕ αλλά και από το ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ωστόσο πολλοί λίγοι, για να μην πούμε κανείς, δεν γνώριζε το όνομα, το πρόσωπο αλλά και τη θλιβερή ιστορία της Καλλιόπης- Πιπίτσας- Παΐσιου. Της «φωνής» του «141» και της πρώτης προσπάθειας ραδιοφώνου στην Ελλάδα, το 1948, που χαρακτηρίστηκε προπομπός της ΥΕΝΕΔ.

2

Σε εκείνη την προσπάθεια κάλεσαν διάφορες γυναίκες για να κάνουν δοκιμαστικό και τελικά επέλεξαν ως εκφωνήτρια την Πιπίτσα, όπως την αποκαλούσαν οι συνάδελφοί της στη ραδιοφωνία. Η ίδια είχε πει μάλιστα για εκείνη την επιλογή: «Στη δεκαετία του ‘50 μας φώναξαν από τον ΟΤΕ περίπου δέκα εκφωνήτριες. Πήγαμε στο στούντιο της ΕΡΤ για να κάνουμε το δοκιμαστικό. Μετά από λίγο με φώναξαν και μου είπαν «κ. Παΐσιου εσάς επιλέξαμε». «Εμένα;» είπα; και κάπως έτσι έγινε».

Το τέλος της όμως ήταν πολύ άσχημο και τραγικό. Η Πιπίτσα Καλλιόπη είχε μείνει κατάκοιτη μετά από εγκεφαλικό. Πέντε μέρες αφού είχε βγει από το νοσοκομείο, με τους γιατρούς να μην της δίνουν ελπίδα να επανέλθει, ο σύζυγός της τη δολοφόνησε στο σπίτι τους στα Βριλήσσια, στις 19 Μαρτίου το 2010. Κατόπιν αυτοκτόνησε…

2

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο σύζυγός της, είχε τοποθέτησε το μαξιλάρι στο πρόσωπό της, την ώρα που εκείνη κοιμόταν, με αποτέλεσμα να της προκαλέσει ασφυξία και να πεθάνει. Στη συνέχεια πήρε ένα μαχαίρι, το τοποθέτησε κάθετα στο δάπεδο και έπεσε με ορμή πάνω του ακολουθώντας για πάντα και στον θάνατο τη σύζυγό του.

Το είχε κάνει για να τη λυτρώσει από το μαρτύριο που περνούσε. Είχε αφήσει και ένα σημείωμα στο οποίο έγραφε πως στην πράξη του αυτή τον είχε οδηγήσει «η απελπισία, η θλίψη και η αγάπη» για τη γυναίκα του.

Με πληροφορίες από τη mixanitouxronou