Το Κίεβο ισχυρίζεται ότι λευκορωσικά στρατεύματα θα εισβάλουν απόψε στην Ουκρανία

Newsroom
Το Κίεβο ισχυρίζεται ότι λευκορωσικά στρατεύματα θα εισβάλουν απόψε στην Ουκρανία
Τα λευκορωσικά στρατεύματα ενδέχεται να εισβάλουν στις 11 Μαρτίου στις 21:00 στην Ουκρανία.

Το κρατικό κέντρο στρατηγικών επικοινωνιών της Ουκρανίας ισχυρίζεται ότι η Λευκορωσία ενδέχεται να εισβάλει στη χώρα σήμερα μετά τη συνάντηση που είχε στη Μόσχα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Λευκορώσος ηγέτης, Αλεξάντερ Λουκασένκο, όπως αναφέρει ο Guardian.

Σε ανακοίνωσή του το κέντρο αναφέρει: «Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, τα λευκορωσικά στρατεύματα ενδέχεται να εισβάλουν στις 11 Μαρτίου στις 21:00 (8 η ώρα Ελλάδος).

Νωρίτερα, η ουκρανική πολεμική αεροπορία ανέφερε ότι λευκορωσικός οικισμός στα σύνορα Λευκορωσίας-Ουκρανίας βομβαρδίστηκε κατά τη διάρκεια ρωσικής επιδρομής, καταγγέλλοντας προβοκάτσια των Ρώσων για να εμπλακεί στον πόλεμο η Λευκορωσία.

«Ρωσικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν αεροπορική επιδρομή στον λευκορωσικό οικισμό Κοπάνι, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας την Παρασκευή, για να εμπλέξουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία» ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της Διοίκησης Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας υποστηρίζουν δε ότι τα ρωσικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από λευκορωσικό έδαφος, από το αεροδρόμιο Ντουμπρόβιτσα, εισήλθαν στον ουκρανικό εναέριο χώρο, και κατόπιν επέστρεψαν στη Λευκορωσία όπου έπληξαν το Κοπάνι.

«Πρόκειται για πρόκληση. Στόχος είναι να συρθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία», αναφέρει η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας. Oι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δημοσίευσαν βίντεο, θέλοντας να πιστοποιήσουν τους ισχυρισμούς τους.

Υπήρξαν θετικές εξελίξεις στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. «Υπάρχουν ορισμένες θετικές αλλαγές, όπως με ενημέρωσαν οι διαπραγματευτές από την πλευρά μας», είπε ο Πούτιν στον ηγέτη της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο - βασικό σύμμαχο της Ρωσίας - σε μια συνάντηση που είχαν στη Μόσχα.