Ένας από τους πιο θανατηφόρους ελεύθερους σκοπευτές στον κόσμο, έφτασε στην Ουκρανία (vid)

Newsroom
Ένας από τους πιο θανατηφόρους ελεύθερους σκοπευτές στον κόσμο, έφτασε στην Ουκρανία (vid)
Ο Καναδός Wili άφησε στον Καναδά σύζυγο και παιδί και ταξίδεψε στην Πολωνία για να πολεμήσει εναντίον της Ρωσίας.

Στην μάχη υπεράσπισης της Ουκρανίας από την εισβολή της Ρωσίας, ενσωματώνεται ένας από τους πιο θανατηφόρους ελεύθερους σκοπευτές στον κόσμο. Όχι αυτός που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης βολής από τα 3,5 χιλιόμετρα, αλλά κάποιος άλλος που ήταν στην συγκεκριμένη ομάδα.

Ο λόγος για τον Καναδό Wali, όπως είναι το προσωνύμιό του, ο οποίος έφτιαξε την φήμη του πολεμώντας εναντίον του τζιχαντιστών σε δύο περιόδους (από το 2009 έως και το 2011, αλλά και το 2015, έχοντας μεγάλα ποσοστά ευστοχίας. Τόσο μεγάλα που να συγκαταλέγεται στους καλύτερους εν ενεργεία snipers.

Ελεύθερος σκοπευτής

Ο 40χρονος που εκτός από την στρατιωτική του ιδιότητα, ασχολείται και με τους υπολογιστές, δέχθηκε την Παρασκευή το τηλεφώνημα ενός φίλου του, ο οποίος θα συμμετείχε σε ένα κονβόι ανθρωπιστικής βοήθειες, το οποίο χρειαζόταν ένοπλη υποστήριξη.

«Μου είπε οτι χρειάζονταν έναν ελεύθερο σκοπευτή. Είναι σαν ένας πυροσβέστης να ακούει τον συναγερμό να χτυπάει», είπε χαρακτηριστικά στην La Presse του Καναδά, όμως τα πράγματα δεν θα είναι όπως στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ. Τότε ήταν μόνος του, αλλά τώρα αφήνει πίσω μία σύζυγο και ένα παιδί, το οποίο θα γιορτάσει τα πρώτα γενέθλια χωρίς τον μπαμπά του.

«Όταν βλέπω τις εικόνες καταστροφής, είναι σα να βλέπω τον γιο μου να υποφέρει και να πονάει. Πάω εκεί για ανθρωπιστικούς σκοπούς», βέβαια δεν μπόρεσε να πάρει μαζί το όπλο με το οποίο έχει συνηθίσει να ρίχνει, κάτι που θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την αποστολή του.

Ελεύθερος σκοπευτής

«Δεν μου προκαλεί και τόσο μεγάλη χαρά να πυροβολώ Ρώσους. Είναι χριστιανοί, ευρωπαίοι πολίτες. Είναι περίεργο αυτό που θα πω, αλλά υπάρχει μία συγγένεια με εμάς. Διαισθητικά, ο κόσμος μας μοιάζει. Δεν τους μισώ. Όταν πολεμούσα το Ισλαμικό κράτος υπήρχε μία αντίθεση. Ήταν ριζοσπάστες, βίαιοι, πετούσαν ομοφυλόφιλους από ταράτσες», συμπλήρωσε.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί για την Πολωνία, μαζί του ήταν να ταξιδέψει και ακόμα ένας άνδρας. Δεν μπήκε όμως ποτέ στο αεροπλάνο, καθώς δεν είχε πιστοποιητικό εμβολιασμού.