Dennis Nikitin: Το μήνυμα στα ελληνικά του Ρώσου νεοναζί που πολεμάει για την Ουκρανία (vid)

Newsroom
Dennis Nikitin: Το μήνυμα στα ελληνικά του Ρώσου νεοναζί που πολεμάει για την Ουκρανία (vid)
Το μήνυμα στα ελληνικά που ανέβασε στο κανάλι του στο Telegram o Denis «WhiteRex» Nikitin και η... αμαρτωλή ιστορία του.

Από την ημέρα που ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, γίνεται συνέχεια λόγος για το περιβόητο τάγμα Αζόφ. Την παραστρατιωτική ομάδα στην οποία είχε ενεργό και πρωταγωνιστικό ρόλο ο Dennis Nikitin. Ο γεννημένος στην Ρωσία ακροδεξιός χούλιγκαν που άφησε το... αποτύπωμά του στα γήπεδα της Γερμανίας πριν επιστρέψει στην πατρίδα του και τελικά εγκατασταθεί στην γειτονική Ουκρανία όπου άπλωσε πλέον τα δίχτυα του.

Ο «WhiteRex» όπως αποκαλείται, άγνωστο για ποιο λόγο ή με ποιο στόχο, πριν από λίγες ημέρες, ανέβασε στο προσωπικό του κανάλι στο Telegram ένα μήνυμα που ήταν γραμμένο στα ελληνικά, το οποίο συνόδευε η σημαία της χώρας μας.

Η ανάρτηση στο Telegram

Τι έγραφε αυτό;

«Αναφέρομαι σε όλους όσους αυτοαποκαλούνται εθνικιστές αλλά είναι βαθύτατα πουτινολάγνοι.

Γνωρίζω με ακρίβεια την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα έθνη σας.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Τα δεδομένα αλλάζουν όταν εγκαταλείπετε την άνεση του σπιτιού σας και καταλήγετε στο πεδίο μάχης.

Είναι δεδομένο πως ο Ζελένσκι είναι Εβραίος στην καταγωγή. Αρκετοί ισχυρίζονται ότι αυτός ο Εβραίος, έδωσε σε εμάς τους σκληροπυρηνικούς νεοναζί, οπλισμό και το δικαίωμα να αγωνιζόμαστε αποκλειστικά για να τον εξυπηρετούμε; Και εμείς, με τη σειρά μας, υπακούμε και είμαστε πρόθυμοι να πεθάνουμε εις το όνομα του πολεμώντας εναντίον του "based" Πούτιν;

Ο Πούτιν μετέτρεψε τη Ρωσία σε ένα τεράστιο Γκουλάγκ και επιθυμεί να την επεκτείνει, κατακτώντας άλλα ξένα εδάφη για να ικανοποιήσει τα συμφέροντά του.

Αρκετοί από εσάς θέλετε να παραμείνετε ουδέτεροι διότι είναι ένας πόλεμος μεταξύ λευκών. Ωστόσο δεν ισχύει.. Εμείς ερχόμαστε αντιμέτωποι με εκατοντάδες πολυφυλετικές βαρβαρικές ορδές και όχι με λευκούς».

Το γιατί έκανε την ανάρτηση αυτή στα ελληνικά σε μία τέτοια περίοδο, το γνωρίζει μόνο ο ίδιος. Αν όμως έγινε επειδή έχει απλωθεί η δράση του στην χώρα μας, με συνεργασίες που μπορεί να έχει με τα ακροδεξιά μορφώματα που υπάρχουν εδώ, τότε αυτό είναι ανησυχητικό. Ειδικά μάλιστα αν διαβάσει κανείς το παρελθόν του και τα όσα έχει κάνει.

Ένας χούλιγκαν που δεν ξέρει μπάλα

Ο 38χρονος Denis Kapustin, όπως είναι το πλήρες και πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ρωσία, μέχρι την ηλικία των 17 ετών. Τότε, το 2001, ήταν που οι γονείς του πήραν την απόφαση να μετακομίσουν στην Γερμανία και συγκεκριμένα στην Κολωνία, όπου ο νεαρός τότε Denis έγινε μέλος μίας ομάδας χούλιγκαν και ξεκίνησε να ασχολείται με τα μαχητικά αθλήματα, νόμιμα και παράνομα.

Μετά από μερικά χρόνια επέστρεψε στην Μόσχα όπου ενσωματώθηκε στην κερκίδα της ΤΣΚΚΑ, αν και όπως έχει πει και ο ίδιος, το ποδόσφαιρο δεν τον ενδιέφερε. «Δεν μου αρέσει το ποδόσφαιρο. Μου αρέσει το ξύλο. Δεν ξέρω τα ονόματα των παικτών, δεν ξέρω την ιστορία της ομάδας και δυσκολεύομαι να βρω ακόμα και το γήπεδο», είχε πει σε μία από τις συνεντεύξεις του στο site TroubleMakers, την οποία αναδημοσίευσε το Zaborona το 2020 σε ένα τεράστιο αφιέρωμα που του ετοίμασε (σ.σ μόλις δημοσιεύτηκε, το συγκεκριμένο κομμάτι αφαιρέθηκε από την συνέντευξη).

Μάλιστα, όπως αναφέρει σχετικά, οι δεσμοί του με τους Γερμανούς χούλιγκαν συνεχίστηκαν ακόμα και όταν βρισκόταν στην Μόσχα, καθώς είχε καταφέρει να έχει σημαντικό λόγο στις διεργασίες του group. Τόσο σημαντικό που όπως έχει πει και ο ίδιος, έπεισε τον αρχηγό να «ξεφορτωθεί» τα ξένα στοιχεία: «Η προηγούμενη κατάσταση στην ομάδα επέτρεπε την ύπαρξη διάβολων, όπως τσιγγάνους και Τούρκους, οι οποίοι έφυγαν».

Το 2014 στα μεγάλα επεισόδια μεταξύ των οπαδών της Κολωνίας της Σάλκε, η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα, όπου το όνομά του ήταν μέσα στην δικογραφία που δημιουργήθηκε, ενώ θρυλείται πως αυτός ήταν που επέλεξε, οργάνωσε και εκτέλεσε τα τρομακτικά χτυπήματα των Ρώσων προς τους Άγγλους στο Euro 2016.

Οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες

Δουλεύοντας σε διάφορα πόστα, κατάφερε να μαζέψει αρκετά λεφτά έτσι ώστε το 2008 να φτιάξει την δική του εταιρία ένδυσης «White Rex». Το περιεχόμενων των ρούχων αυτών δεν χρειάζεται να σας το πούμε... Το φαντάζεστε. Χρησιμοποιούσε τον μαύρο ήλιο που ήταν η εναλλακτική σβάστικα των Ναζί, ενώ δεν είναι τυχαίο πως ως ημέρα ίδρυσης ήταν η 14η Αυγούστου που παραπέμπει στις 14 λέξεις που ήταν το μότο του Χίλτερ: «Πρέπει να προστατέψουμε την ύπαρξη των ανθρώπων μας και το μέλλον των λευκών παιδιών». Φυσικά, ο αριθμός 88, δεν θα μπορούσε να λείπει, από τη στιγμή που μεταφράζεται ως «Χάιλ Χίτλερ».

WHITE_REX

Δεν έμεινε όμως μόνο στα ρούχα... Έχοντας την εμπειρία από μάχες εντός και εκτός ρινγκ, το 2011 διοργάνωσε αγώνες ΜΜΑ αποκλειστικά για μέλη της «λευκής φυλής» που λόγω της φήμης που είχε αρχίζει να χτίζει, γρήγορα βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό. Το 2013 επιχείρησε να πράξει το ίδιο και στην Λευκορωσία, αλλά η αστυνομία του το απαγόρευσε επίσημα, γιατί ανεπίσημα οι αγώνες έγιναν σε underground σημείο.

Η σχέση με την Ουκρανία

Την ίδια περίοδο, το ΜΜΑ άρχισε να κερδίζει έδαφος στην Ουκρανία και ο Nikitin δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Βλέπετε, εκείνη την περίοδο η κόντρα μεταξύ των ακροδεξιών ομάδων Ρωσίας και Ουκρανίας ήταν πολύ καλή, καθώς χούλιγκαν της Ντιναμό Κιέβου ταξίδευαν στην Ρωσία για να δουν ή να συμμετέχουν στους αγώνες του. Μάλιστα από το 2012 άρχισε να διοργανώνει τέτοιες μάχες και στο Κίεβο μαζί με τον Arseniy Bilodub, με τον οποίο μοιράζονταν τις ίδιες ρατσιστικές και ακροδεξιές αξίες.

Αυτό το άνοιγμα αποτέλεσε την αφετηρία για να μπορέσει να... απλωθεί και σε άλλες χώρες, όπως είναι η Ιταλία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Τσεχία, ενώ προς το παρόν δεν έχει υπάρξει αναφορά για την Ελλάδα. Με δεδομένο όμως ό,τι εκείνη την περίοδο στην χώρα μας η ακροδεξιά κατέγραφε τρομακτική άνοδο, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί.

AGONES

Η μετακόμιση στην Ουκρανία

Το 2014 και με αφορμή τις μάχες στο Ντονμπάς, ο Nikitin εκμεταλλεύεται τις σχέσεις του με όλες τις ακροδεξιές ομάδες που συμμετείχαν και αρχίζει να γίνεται κάτι σαν πολέμαρχος. Δεν ήταν άλλωστε ο μοναδικός Ρώσος που το έκανε. Σύμφωνα με το Zaborona, το ίδιος έκανε ο Alexei Levkin που ήταν με το Τάγμα Αζόφ, αλλά και ο Serhiy Korotkykh που είχε πάει ακόμα στο σχολείο της KGB. Κανείς όμως από αυτούς δεν έφτασε στο σημείο να έχει τέτοια πολιτική επιρροή όπως ο «WhiteRex» που κατάφερε να ταξιδεύει μαζί με την Olena Semenyaka, η οποία είχε τον τίτλο «Η πρώτη κυρία του εθνικισμού στην Ουκρανία» ως αντάλλαγμα για τις γνωριμίες του ανά την Ευρώπη. Το 2017 σε ένα συνέδριο στην Πολωνία, μίλησε ως εκπρόσωπος του Αζόφ που το χαρακτήρισε ως την μοναδική νόμιμη παραστρατιωτική οργάνωση στην Ευρώπη.

ΜΜΑ

Τα τελευταία χρόνια όμως οι δημόσιες εμφανίσεις του, περιορίστηκαν σε τέτοιο σημείο που να κυκλοφορούν φήμες και δημοσιεύματα πως συνελήφθη για εμπόριο λευκής σαρκός ή ναρκωτικά. Κάτι όμως που δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται, καθώς στο κανάλι του στο Telegram, όπως είδαμε και παραπάνω, παραμένει δραστήριος.

Ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που έφτασε στο σημείο να κάνει αναρτήσεις για το ελληνικό κοινό του.