Πηλιχού: «Ο Λιάγκας με κορόιδευε για τη σεξουαλική παρενόχληση που βίωσα» (vid)

Newsroom
 Πηλιχού: «Ο Λιάγκας με κορόιδευε για τη σεξουαλική παρενόχληση που βίωσα» (vid)
Η Ιωάννα Πηλιχού αποκάλυψε το λόγο που δεν έχει πάει στην εκπομπή «Πρωινό» ΑΝΤ1.

Τον λόγο που δεν έχει πάει στην εκπομπή «Πρωινό» του ΑΝΤ1, αποκάλυψε η Ιωάννα Πηλιχού, μιλώντας στην εκπομπή «Mega Καλημέρα».

Αυτός δεν είναι άλλος από το γεγονός οτι ο Γιώργος Λιάγκας την κορόιδευε όταν αποφάσισε να μιλήσει για την σεξουαλική παρενόχληση που είχε δεχθεί όταν ήταν μικρότερη.

«Έχω δεχτεί και εντός και εκτός δουλειάς σεξουαλική παρενόχληση. Το θετικό του ΜeΤoo είναι, πέρα από τη δικαίωση των θυμάτων, οι θύτες να σκεφτούν διπλά και τριπλά πριν προβούν σε αυτές τις συμπεριφορές. Σε γιατρό και στο σχολείο έχω δεχτεί παρενόχληση από ενήλικο, αλλά και από φίλο των γονιών μου. Μου πήρε πολλά χρόνια να το συζητήσω. Τώρα η κοινωνία είναι έτοιμη να ακούσει», είπε αρχικά η γνωστή ηθοποιός.

Και στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Πριν χρόνια έδωσα συνέντευξη και μίλησα για σεξουαλική παρενόχληση από γιατρό στα 19 μου. Την επόμενη ημέρα είδα τον κ. Λιάγκα να κοροϊδεύει όλο το περιστατικό, γιατί με κυνήγησε ο γιατρός και το έσκασα, και ένιωσα τόσο άσχημα και σκέφτηκα “τι ήθελα και μίλησα”. Δεν έχω πάει ποτέ στην εκπομπή. Χαίρομαι, που βλέπω ότι τα αντιμετωπίζουν διαφορετικά πια τα γεγονότα, ότι έχουν κάνει στροφή, αλλά εμένα με έχουν αντιμετωπίσει διαφορετικά και δεν δέχομαι να σε κοροϊδεύει κάποιος επειδή έχεις υποστεί σεξουαλική παρενόχληση, δεν μπορώ να δώσω κανένα ελαφρυντικό».

Για τον Πέτρο Φιλιππίδη και τη συνεργασία τους, η Ιωάννα Πηλιχού είπε: «Είχα πολύ δύσκολη συνεργασία με τον Πέτρο Φιλιππίδη, δε θα ξανασυνεργαζόμουν. Δέχθηκα πολύ υποτιμητική συμπεριφορά. Μια φορά μου είχε πει “βάλε κάνα φόρεμα να θυμηθούμε ότι είσαι γυναίκα” και όταν πήγα να απαντήσω μου είπε να μη μιλάω γιατί “οι νέοι δε μιλούν”».

Αντιθέτως, οι αναμνήσεις της από το «Ευτυχισμένοι Μαζί» είναι εντελώς διαφορετικές: «Για τον Πέτρο Φιλιππίδη και τη συνεργασία τους, η Ιωάννα Πηλιχού είπε: «Είχα πολύ δύσκολη συνεργασία με τον Πέτρο Φιλιππίδη, δε θα ξανασυνεργαζόμουν. Δέχθηκα πολύ υποτιμητική συμπεριφορά. Μια φορά μου είχε πει “βάλε κάνα φόρεμα να θυμηθούμε ότι είσαι γυναίκα” και όταν πήγα να απαντήσω μου είπε να μη μιλάω γιατί “οι νέοι δε μιλούν”».