Άρχισαν τα όργανα: Ο Πούτιν έδωσε εντολή για την ανάπτυξη… «ειρηνευτικών δυνάμεων» σε Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ

Newsroom
Άρχισαν τα όργανα: Ο Πούτιν έδωσε εντολή για την ανάπτυξη… «ειρηνευτικών δυνάμεων» σε Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ
Η Ρωσία, αναπτύσσει ρωσικές δυνάμεις στις δύο αποσχισθείσες περιοχές στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στο Υπουργείο Άμυνας της χώρας του, να αναπτύξει ρωσικές «ειρηνευτικές δυνάμεις»- όπως τις ονόμασε- στις δύο αποσχισθείσες περιοχές στην ανατολική Ουκρανία, την ανεξαρτησία των οποίων αναγνώρισε νωρίτερα απόψε με διάταγμά του.

Λίγο νωρίτερα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναγνώρισε την ανεξαρτησία των φιλορωσικών αυτονομιστικών περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας, του Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ, σε διάγγελμά του στον ρωσικό λαό.

Ο Πούτιν μάλιστα ενημέρωσε για την απόφαση αυτή τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν και τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, μεσολαβητές στη σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία, και εκείνοι, από την πλευρά τους, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, «εξέφρασαν την απογοήτευσή τους» συγκαλόντας Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

«Αρχαία ρωσικά εδάφη» την ανατολική Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν άρχισε το διάγγελμά του για την ανατολική Ουκρανία λέγοντας ότι η κατάσταση στην περιοχή αυτή είναι και πάλι κρίσιμη. «Η Ουκρανία είναι αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας μας», δήλωσε, αποκαλώντας «αρχαία ρωσικά εδάφη» την ανατολική Ουκρανία.

«Η σύγχρονη Ουκρανία δημιουργήθηκε από την κομμουνιστική Ρωσία. Ο ηγέτης των μπολσεβίκων Βλαντίμιρ Λένιν αδίκησε τη Ρωσία. Η σοβιετική Ουκρανία δημιουργήθηκε από τον Λένιν», πρόσθεσε. Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι «η κατάρρευση της ιστορικής Ρωσίας με τη μορφή της Σοβιετικής Ένωσης είναι στη συνείδηση των κομμουνιστών. Η Ρωσία έχει πάντα μια ανοικτή συνεργασία με την Ουκρανία», δήλωσε.

Ο Πούτιν διαμαρτυρήθηκε για τον τρόπο που η μετά-σοβιετική Ουκρανία συμπεριφέρθηκε στη Ρωσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι οι ηγέτες της Ουκρανίας θέλουν όλα τα καλά από τη Ρωσία χωρίς να έχουν καμία υποχρέωση. Ο Πούτιν κατηγόρησε την Ουκρανία για κλοπή ρωσικού φυσικού αερίου κατά το παρελθόν, για τη χρήση της ενέργειας ώστε να εκβιάσει τη Ρωσία. Ο Πούτιν κατήγγειλε την αύξηση των νεοναζί, όπως τους αποκάλεσε, στην Ουκρανία και ότι δεν είχε ποτέ την παράδοση ενός γνήσιου κράτους.

Η κατάρρευση το 1991 της Σοβιετικής Ένωσης βρήκε τη Ρωσία κατακλεμμένη και την έθεσε σε δύσκολη θέση. «Οι ουκρανικές αρχές έχουν μολυνθεί από τον ιό του εθνικισμού και της διαφθοράς», δήλωσε, προσθέτοντας πως η Ουκρανία δεν κατάφερε να επιτύχει μια σταθερή κρατική υπόσταση και χρειάστηκε, επομένως, να στηριχθεί σε ξένες χώρες, όπως τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία διοικείται από ξένες δυνάμεις κι αυτό επηρεάζει όλα τα επίπεδα των αρχών. Επιπλέον, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε πως οι «κενές» υποσχέσεις του δυτικού πολιτισμού συνοδεύονται από τη διαφθορά που ανθίζει, τη φτώχεια και μια βιομηχανία στο χείλος της διάλυσης.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η ρωσική γλώσσα στην Ουκρανία έχει περιθωριοποιηθεί, ενώ κατήγγειλε ότι το Κίεβο προετοιμάζεται να «εκτελέσει» τη ρωσική ορθόδοξη εκκλησία. Η Ουκρανία είναι μια αποικία των ΗΠΑ με ένα καθεστώς «μαριονέτα», κατήγγειλε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους. Εξάλλου, οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών βοηθούν την Ουκρανία να διαπράττει εγκλήματα.

«Η Ουκρανία σχεδιάζει να κατασκευάσει τα δικά της πυρηνικά όπλα», λέει ο Πούτιν κι αν η Ουκρανία «αποκτήσει όπλα μαζικής καταστροφής, η συνολική κατάσταση θα αλλάξει δραστικά, δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε αυτό». Ο πρόεδρος της Ρωσίας υπογράμμισε πως «τα πυρηνικά όπλα ισοδυναμούν με προετοιμασία επίθεσης εναντίον της Ρωσίας».

Η Ουκρανία, άλλωστε, κατακλύστηκε από δυτικά όπλα τους τελευταίους μήνες και «οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ μετέτρεψαν αδιάντροπα την Ουκρανία σε ένα θέατρο πολέμου», σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.