Ήθελε να «κόψει» το ίντερνετ στα παιδιά του και… μπλόκαρε όλη την πόλη

Newsroom
Ήθελε να «κόψει» το ίντερνετ στα παιδιά του και… μπλόκαρε όλη την πόλη
Ο άμοιρος πατέρας ήθελε να αποκόψει τους εθισμένους εφήβους γιους του από τα social media και τα κινητά και τώρα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 6 μήνες.

Με αυτά τα πράγματα δεν παίζουν και να τώρα που του ασκείται δίωξη. Τι έγινε; όπως αναφέρει το France Bleu, ένας πατέρας στη Λαντ της Γαλλίας ήθελε να «κόψει» το ίντερνετ στα παιδιά του για να μην απασχολούνται, αλλά αυτό που κατάφερε τελικά ήταν να «μπλοκάρει» όλη την πόλη από το διαδίκτυο και την κινητή τηλεφωνία για μέρες.

Ο τρόπος που πήγε να πετύχει την επιθυμία του ο Γάλλος πατέρας ήταν μέσω ενός συστήματος παρεμβολής σήματος το οποίο όμως διατάραξε τις τηλεπικοινωνίες όλης της πόλης, αποκλείοντας έτσι εκατοντάδες πολίτες από το διαδίκτυο και την τηλεφωνική επικοινωνία.

2

Κι αυτό γιατί, η παρεμβολή δεν έγινε μόνο στο σήμα που έπαιρνε η οικία του, αλλά ολόκληρη η πόλη.

Όταν έγινε αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος, ένας τεχνικός από την εταιρεία ραδιοσυχνοτήτων στη Γαλλία Agence Nationale des Fréquences (ANFR), πήγε στην περιοχή με ανιχνευτή κατεύθυνσης κυμάτων, ώστε να διαπιστώσει αν υπάρχει τυχόν παρεμβολή.

2

Δεν άργησε να βρει τον παρεμβολέα σήματος και από που προέρχεται αυτός: «Η εξήγηση ήταν ανησυχητικά απλή: Το jammer είχε εγκατασταθεί από τον πατέρα της οικογένειας για να εμποδίσει τους εφήβους του να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο με το smartphone τους αντί να πέσουν να κοιμηθούν! Τα παιδιά του είχαν πράγματι εθιστεί στα social media και σε άλλες εφαρμογές, ιδιαίτερα μετά τον περιορισμό που επιβλήθηκε λόγω της πανδημίας του Covid-19».

Αν αναρωτιέστε γιατί ο πατέρας πλέον αντιμετωπίζει φυλάκιση έως έξι μήνες και πρόστιμο 30.000 ευρώ, είναι γιατί στη Γαλλία ο παρεμβολέας σήματος είναι παράνομος.