Μόσχα: «Σκοτώσαμε 5 Ουκρανούς σαμποτέρ στα σύνορα» – Κίεβο: «Ψεύδονται ασυστόλως»

Newsroom
Μόσχα: «Σκοτώσαμε 5 Ουκρανούς σαμποτέρ στα σύνορα» – Κίεβο: «Ψεύδονται ασυστόλως»
Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι σκότωσε πέντε δολιοφθορείς που εισήλθαν σε ρωσικό έδαφος από την Ουκρανία. Το Κίεβο κάνει λόγο για ψευδή είδηση.

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι στρατιώτες και μεθοριακοί φρουροί απέτρεψαν σήμερα «ομάδα δολιοφθορέων-αναγνώρισης» από την Ουκρανία, σκοτώνοντας πέντε δολιοφθορείς. Το Κίεβο διέψευσε την είδηση την οποία χαρακτήρισε ψευδή υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει παρουσία ουκρανικών δυνάμεων στο Ροστόφ όπου έγινε το περιστατικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Νότιας στρατιωτικής διοίκησης, το περιστατικό συνέβη στις 21 Φεβρουαρίου, 2022 στις 06:00 (ώρα Μόσχας), στο κατοικημένο σημείο Μιτκίνσκαγια της περιοχής του Ροστόφ, που βρίσκεται σε τμήμα της μεθορίου Ρωσίας- Ουκρανίας, όπου και εντοπίσθηκε η εν λόγω ομάδα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι έπειτα από μάχη, πέντε δολιοφθορείς της ομάδας αυτής σκοτώθηκαν και πως δύο οχήματα του ουκρανικού στρατού εισήλθαν στο έδαφος της Ρωσίας για να παραλάβουν επειγόντως τα μέλη της ομάδας δολιοφθορέων, τα οποία καταστράφηκαν. Κανένας από τους Ρώσους μεθοριακούς φρουρούς δεν τραυματίσθηκε.

Το Κίεβο διέψευσε την ανακοίνωση του ρωσικού στρατού .«Ούτε ένας από τους στρατιώτες μας δεν παραβίασε τα σύνορα με τη Ρωσική Ομοσπονδία και ούτε ένας δεν σκοτώθηκε σήμερα (Δευτέρα)», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών Αντόν Γκερατσένκο.