Έκοψαν το ρεύμα σε μητέρα παιδιού ΑΜΕΑ επειδή έχασε μία δόση της ρύθμισης

Newsroom
Έκοψαν το ρεύμα σε μητέρα παιδιού ΑΜΕΑ επειδή έχασε μία δόση της ρύθμισης
Η κυρία Ελένη ζητάει να της γίνει ρύθμιση, αλλά επειδή έχασε μία δόση της ζητούν να πληρώσει το σύνολο της οφειλής, δηλαδή 967 ευρώ.

Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε μία μητέρα το πρωί της Δευτέρας, μιλώντας στο Mega.

Η κυρία Ελένη, όπως είναι το όνομά της, είναι χωρίς ρεύμα, επειδή δεν μπόρεσε να πληρώσει μία δόση της ρύθμισης που είχε.

Μάλιστα, έχοντας παιδί που είναι ΑΜΕΑ, ζήτησε να της γίνει νέα ρύθμιση, όμως για να της το επανασυνδέσουν της ζητούν το σύνολο της οφειλής. Δηλαδή 960 ευρώ.

«Είμαι στην καθολική υπηρεσία της ΔΕΗ, έχω ένα λογαριασμό που πληρώνω κανονικά, και έναν άλλο που έχει μπει στην καθολική υπηρεσία που είναι ας πούμε θυγατρική της ΔΕΗ. Στην καθολική υπηρεσία έχασα μία δόση, κανόνας της καθολικής υπηρεσίας είναι να μην κάνεις άλλο διακανονισμό. Ο λογαριασμός είναι 967 ευρώ. Έδινα γύρω στα 80 ευρώ το μήνα», σημείωσε μιλώντας στο Mega.

«Εδώ και πέντε μήνες ζητάω να μου κάνουν νέο διακανονισμό, και μου λένε να περάσει το εξάμηνο. Μου έδωσαν συγκεκριμένη ημερομηνία που μπορώ να κάνω διακανονισμό. Τους πήρα σε εκείνη την ημερομηνία και μου είπαν ότι δεν μπορώ να κάνω διακανονισμό γιατί δεν είμαι πια στο κοινωνικό τιμολόγιο. Εγώ έχω και ένα παιδί ΑμεΑ. Ρώτησα γιατί δεν είμαι πια στο κοινωνικό τιμολόγιο και μου είπαν ότι είμαι υψηλόμισθη. Τώρα πώς είμαι υψηλόμισθη δεν το ξέρω αυτό. Το οικογενειακό μου εισόδημα είναι γύρω στις 19.000 ευρώ. Τώρα μου έχουν κόψει το ρεύμα. Μας λένε μπαταξήδες», πρόσθεσε.