Δολοφονία Άλκη: Παραδόθηκε στις ελληνικές Αρχές ο 20χρονος Αλβανός, κατευθύνεται στη Θεσσαλονίκη

Newsroom
Δολοφονία Άλκη: Παραδόθηκε στις ελληνικές Αρχές ο 20χρονος Αλβανός, κατευθύνεται στη Θεσσαλονίκη
Στα ελληνοαλβανικά σύνορα της Κρυσταλλοπηγής εμφανίστηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης ο 20χρονος Αλβανός που κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία του Αλκη, και παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές.

Στα χέρια των ελληνικών Αρχών βρίσκεται ο 20χρονος Αλβανός που κατηγορείται μαζί με τους υπόλοιπους για τη δολοφονία του Άλκη. Ο συλληφθείς μεταφέρθηκε από την Αλβανική Αστυνομία στον Μεθοριακό Σταθμό της Κρυσταλλοπηγής και παραδόθηκε στην ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, o 20χρονος αυτήν την ώρα κατευθύνεται στη Θεσσαλονίκη, συνοδεία του στρατηγού της ΕΛΑΣ επιθεωρητή Βορείου Ελλαδος Κωνσταντίνου Σκούμα, ο οποίος και τον παρέλαβε στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως οι αλβανικές Αρχές θα τον άφηναν ελεύθερο ώστε να παραδοθεί στην ελληνική αστυνομία.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Λίγη ώρα μετά από την παράδοση του 20χρονου στις ελληνικές Αρχές, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:

«Εμφανίστηκε αυτοβούλως και συνελήφθη πριν από λίγο στα ελληνοαλβανικά σύνορα, δυνάμει εκδοθέντος εντάλματος σύλληψης, 20χρονος αλλοδαπός που εμπλέκεται στην υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου ημεδαπού στη Θεσσαλονίκη».

Πριν από λίγες ώρες παραδόθηκε στην αστυνομία της Αλβανίας

Ο 20χρονος παραδόθηκε στην αστυνομία της Αλβανίας το μεσημέρι της Πέμπτης (10/2).

«Εδώ και μία ώρα περίπου ο εντολέας μου έχει παραδοθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυτσάς και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία της εκδόσεώς του ώστε να έρθει στην Ελλάδα και να αξιολογηθεί δικαστικά η υπόθεσή του», ανέφερε ο δικηγόρος του, Παρασκευάς Σπυράτος νωρίτερα σήμερα, επισημαίνοντας ότι ο 20χρονος «εμφανίστηκε αυτοβούλως και παραδόθηκε δηλώνοντας ότι παραιτείται κάθε δικαιώματός του να παραμείνει στη χώρα του και θέλει να έρθει στην Ελλάδα για να δικαστεί».

O ίδιος είχε μιλήσει στον Alpha λίγες ώρες πριν παραδοθεί στην αστυνομία της Αλβανίας.

«Είδα στις ειδήσεις το συμβάν και φοβήθηκα. Ήταν να φύγει ο πατέρας και η γιαγιά μου και είπα να πάω και εγώ. Φοβήθηκα. Δεν είχαν βρεθεί σε τέτοια θέση. Δεν με βοήθησε κανείς. Πήρα την απόφαση μόνος μου (να φύγει). Δεν είπα κάτι στον πατέρα μου όταν φεύγαμε. Του το είπα εδώ. Φοβάμαι πολύ. Για μένα δεν φοβάμαι κάτι. Όλα τα άλλα θα τα πω στον ανακριτή. Το είχα καταλάβει από τις ειδήσεις (για το διεθνές ένταλμα σύλληψης και προφυλακισμούς συγκατηγορούμενων)», είχε αναφέρει.

Για το ποιος ήταν ο ρόλος του στη δολοφονική επίθεση αλλά και το ποιος δολοφόνησε τον Άλκη είπε: «Θα το πω στον ανακριτή» ενώ συμπλήρωσε πως «έχω μετανιώσει γι αυτό που έγινε. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άλκη».