Samsung Galaxy S22 Ultra: Η νέα ναυαρχίδα που αντικαθιστά και τη σειρά Note

Παύλος Παπαπαύλου
Samsung Galaxy S22 Ultra: Η νέα ναυαρχίδα που αντικαθιστά και τη σειρά Note
Με τρεις συσκευές υποδέχεται η Samsung το 2022 για τη σειρά S22 που αντικαθιστά και τα Note.

H σειρά Samsung Galaxy S ήταν πάντα το «διαμάντι» στο στέμμα της Samsung και για άλλη μια χρονιά η κορεατική εταιρεία έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις για τα νέα της μοντέλα. Η σειρά περιλαμβάνει τα Samsung Galaxy S22, Samsung Galaxy S22+ και Samsung Galaxy S22 Ultra.

Διαβάστε για τα Samsung Galaxy S22/S22+ εδώ.
Διαβάστε για τα Samsung Galaxy Tab S8 εδώ.

To Samsung Galaxy S22 Ultra είναι ουσιαστικά το smartphone που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά επαγγελματικής συσκευής της σειράς Note και τις κάμερες και τα σύγχρονα specs της σειράς S. Έτσι, συνοδεύεται από ένα S Pen για τα των καθημερινών εργασιών, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις στα της φωτογραφίας, ακόμη και στις δύσκολες συνθήκες της νύχτας.

Samsung_Galaxy_S22_Ultra

Το αλουμινένιο σασί και η προστασία της οθόνης και της πλάτης από Corning Gorilla Glass Victus+ εξασφαλίζουν την τέλεια αντοχή στην καθημερινή χρήση. Η συσκευή χρησιμοποιεί τον ταχύτερο επεξεργαστή που έχουμε δει μέχρι σήμερα σε συσκευή της σειράς S (4nm), έτσι ώστε να μπορεί να τα βγάζει πέρα ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Η Samsung τόνισε στην παρουσίαση της συσκευής ακόμη και το πόσο πιο φιλική προς το περιβάλλον είναι η νέα σειρά, αφού και οι συσκευασίες των νέων μοντέλων έχουν μικρύνει, αλλά και το υλικό που αξιοποιείται είναι από ανακυκλωμένα υλικά (όπως πχ. από δίχτυα ψαρέματος).

Το πενάκι έχει δική του μπαταρία χωρητικότητας 5.000mAh και έχει κατασκευαστεί με ακόμη μικρότερο χρόνο απόκρισης που από τα «έως και 9ms» της περασμένης γενιάς έχει πέσει στα 2.8ms. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως η επαφή του με την οθόνη θα έχει ακόμη πιο άμεση αλληλεπίδραση (πχ. την ολοκλήρωση μιας σημείωσης). Για την πληκτρολόγηση θα χρησιμοποιείται ακόμη και αναγνώριση γραφής που πλέον θα υποστηρίζεται σε έως και 88 γλώσσες (μέσα σε αυτές και η ελληνική).

Samsung_Galaxy_S22_Ultra

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που παρουσιάστηκε είναι το “Collaboration View” που εξασφαλίζει την καλύτερη επικοινωνία μεταξύ συσκευών Galaxy S22 Ultra και Galaxy Tab S8. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε την οθόνη του κινητού σας ως οθόνη εργαλείων για την εφαρμογή των σημειώσεων και ταυτόχρονα να τις κάνετε στην οθόνη του tablet.

Στα της φωτογραφίας, η εταιρεία σημείωσε πως στόχος της είναι να προσφέρει όλες τις δυνατές ευκολίες ακόμη και σε χρήστες που δεν έχουν γνώσεις γύρω από το αντικείμενο. Και όλα αυτά με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και των νέων φακών που έχουν αξιοποιηθεί στις συσκευές. Για τους γνώστες, θα υπάρχουν όλα τα σχετικά εργαλεία για τις καλύτερες δυνατές λήψεις.

Samsung_Galaxy_S22_Ultra

Αναλυτικά, μερικά τεχνικά χαρακτηριστικά του Samsung Galaxy S22 Ultra
Οθόνη: 6.8 ιντσών Edge QHD+, Dynamic AMOLED 2X Display, Super Smooth 120Hz refresh rate
Ασφάλεια: Σαρωτής δαχτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη
Διαστάσεις: 77.9x163x8.9 χιλιοστά
Βάρος: 229 γραμμάρια
Κάμερες: 12MP Ultra-Wide, 108MP Wide, 10MP Telephoto, 3xOptical Zoom, 10xOptical Zoom, 40MP Selfie Camera
Μπαταρία: 5000mAh, φόρτιση 45W με καλώδιο, 15W ασύρματα
Συνδεσιμότητα: 5G, LTE, Wi-Fi 6E, Wi-Fi Direct Bluetooth 5.2

Το Samsung Galaxy S22 Ultra θα κυκλοφορήσει στις 25 Φεβρουαρίου και στις εξής τιμές: χωρητικότητα 128GB στα €1.299, χωρητικότητα 256GB στα €1.399, χωρητικότητα 512GB στα €1.499.

Κατά την περίοδο προ-παραγγελίας που ξεκινάει από τις 9 Φεβρουαρίου, η Samsung θα προσφέρει δώρο τα ασύρματα ακουστικά Samsung Galaxy Buds Pro.