Παραιτήθηκε ο υπουργός Σπήλιος Λιβανός

Newsroom
Παραιτήθηκε ο υπουργός Σπήλιος Λιβανός
Ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον κ. Σπήλιο Λιβανό και του ζήτησε εξηγήσεις για την αντίδρασή του στην απαράδεκτη αναφορά του Δημάρχου Σπάρτης, Πέτρου Δούκα για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007: Σύμφωνα με αυτή την αναφορά «είχε κατέβει στην Ηλεία με σακούλες λεφτά».

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι θα έπρεπε να έχει αντιδράσει διαφορετικά και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού. Η παραίτηση του κ. Λιβανού έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό. Ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός όταν ενημερώθηκε για τις αναφορές του νυν δημάρχου Σπάρτης, τηλεφώνησε στον κ.Λιβανό και του ζήτησε εξηγήσεις για το γεγονός ότι δεν αντέδρασε, ενώ πρόκειται για ένα τέτοιο δραματικό γεγονός όπως οι φονικές πυρκαγιές της Ηλείας. Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι θα έπρεπε να είχε αντιδράσει διαφορετικά. Ο κ.Μητσοτάκης του κατέστησε σαφές ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι εκτός του αξιακού του κώδικα, του επισήμανε ότι θα έπρεπε να είχε αντιδράσει και έτσι έλαβε την παραίτηση του κ.Λιβανού.

Στη διάρκεια επίσκεψη του κ. Λιβανού στην Σπάρτη ο δήμαρχος Πέτρος Δούκας δήλωσε ενώπιον του: «Είχαμε πάει στην Ηλεία με τις φωτιές, στις εκλογές του 2007, είχα κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε όλους που είχαν (καεί)… (Εδώ ο υπουργός λέει ότι «αυτά θα μείνουν αξέχαστα» και ο Λυκουρέτζος πίνει νερό…) Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι κι εκεί που πέφταμε 15%, θα καταστρεφόμασταν, πήγα και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι…».

Ο υπουργός Λιβανός του λέει: «Από τότε έχετε μείνει στην ιστορία».