Τέλος εποχής για την πιο παλιά παμπ της Βρετανίας: Έβαλε «λουκέτο» μετά από 1.229 χρόνια (vid)

Newsroom
Τέλος εποχής για την πιο παλιά παμπ της Βρετανίας: Έβαλε «λουκέτο» μετά από 1.229 χρόνια (vid)
Πρόκειται για την παλαιότερη παμπ της Βρετανίας.

Μια παμπ η οποία θεωρείται ότι είναι η παλαιότερη στη Βρετανία αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο μετά από 1.229 χρόνια λειτουργίας. Η συγκεκριμένη παμπ με το όνομα «Ye Olde Fighting Cocks» λειτούργησε για πρώτη φορά το 793.

Όπως συμβαίνει τελευταία με τις περισσότερες επιχειρήσεις, η «Ye Olde Fighting Cocks» υπέφερε από την πανδημία του κορονοϊού και δεν κατάφερε να επιβιώσει παρότι έγιναν προσπάθειες από τον ιδιοκτήτη της να την κρατήσει ανοιχτή.

Ο Christo Tofalli στον οποίο ανήκει η παμπ ανακοίνωσε τα κακά μαντάτα λέγοντας πως έχει «ραγίσει» η καρδιά του, ωστόσο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του που έπαιξε ένα μικρό ρόλο στην ιστορία της.

Παμπ

«Με μεγάλη λύπη πρέπει να ανακοινώσω ότι σήμερα, μετά από μια παρατεταμένη περίοδο εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών, η YOFC Ltd θα σταματήσει να λειτουργεί. Μαζί με την ομάδα μου έχω κάνει τα πάντα για να συνεχίσει να λειτουργεί η παμπ. Ωστόσο, τα τελευταία δύο χρόνια ήταν πρωτόγνωρα για τον κλάδο της εστίασης και δώσαμε τα πάντα για να την κρατήσουμε μέχρι σήμερα ανοιχτή», ανέφερε στην ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 4 Φεβρουαρίου ο ιδιοκτήτης.

«Ωστόσο η πανδημία της Covid-19 ήταν καταστροφική και τα ήδη τα στενά περιθώρια κέρδους μας δεν μας έδωσαν δίχτυ ασφαλείας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις οικονομικές μας υποχρεώσεις όπως έπρεπε, δημιουργώντας περιόδους μεγάλης αβεβαιότητας και άγχους για όλους όσους εργάζονταν στην παμπ», ανέφερε ο Christo Tofalli.

«Είναι αυτονόητο ότι έχει ραγίσει» η καρδιά μου. Αυτή η παμπ ήταν κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή επιχείρηση για μένα, και νιώθω τιμή που έπαιξα έστω και ένα μικρό ρόλο στην ιστορία της. Είμαι ακόμα πιο στεναχωρημένος για την απίστευτη ομάδα μου και την ευρύτερη οικογένεια των Fighting Cocks», συμπλήρωσε.