Ειδικός στον ύπνο προτείνει ένα κόλπο για τα πόδια που σε κάνει να κοιμηθείς πιο εύκολα

Newsroom
Ειδικός στον ύπνο προτείνει ένα κόλπο για τα πόδια που σε κάνει να κοιμηθείς πιο εύκολα
Ο James Wilson κατέθεσε την δική του πρόταση για το πώς μπορεί να μας πάρει πιο εύκολα ο ύπνος.

Κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας διάφορες «τεχνικές» και «κόλπα», προκειμένου να μας παίρνει πιο εύκολα ο ύπνος.

Για παράδειγμα υπάρχει η στρατιωτική τακτική του Μπαντ Ουίντερ, αλλά και το 4-7-8 του Dr. Andrew Weil που είναι ιδρυτής και διευθυντής του University of Arizona Center for Integrative Medicine.

Αυτή τη φορά ο James Wilson που είναι ιδρυτής του site καλής ζωής «Beingwell», προτείνει κάτι άλλο που όπως θα μπορέσετε να διαπιστώσετε είναι κάπως περίεργο.

Η δική του τακτική λοιπόν στηρίζεται στην ανάγκη του σώματος να χαλαρώσει πριν μπει σε κατάσταση ύπνου. Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε, όμως ο Wilson προτείνει κάτι που επισπεύδει την διαδικασία αυτή...

Μιλώντας στη Sun λοιπόν, είπε πως το να βάλεις ένα μπουκάλι με ζεστό νερό (ή μία θερμοφόρα) ανάμεσα στα πόδια σου, θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις πιο γρήγορα.

Θα αυξήσει την θερμοκρασία του σώματος και όταν θα αρχίσετε να ζεσταίνεστε κάπως και θα το βγάλετε, τότε η πτώση της θερμοκρασίας αυτής, θα δώσει στο σώμα σας την εντολή πως είστε έτοιμοι για ύπνο.

Μάλιστα τονίζει ότι δεν πρέπει να το κάνετε ενώ είστε ξαπλωμένοι και σκεπασμένοι, καθώς θα ανέβει πολύ η θερμοκρασία του σώματος και δεν θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μάλλον ο κ. Wilson δεν φαντάζεται ότι στην Ελλάδα τα περισσότερα σπίτια έχουν πρόβλημα θέρμανσης το χειμώνα, καθώς οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου έχουν πάει στα ύψη.