Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη: Τέσσερις νέες συλλήψεις

Newsroom
Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη: Τέσσερις νέες συλλήψεις
Η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις νέες συλλήψεις για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη.

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, με την αστυνομία να ανακοινώνει τέσσερις νέες συλλήψεις. Συνολικά έχουν εκδοθεί δέκα εντάλματα σύλληψης, ενώ στοιχεία και φωτογραφίες για τον 20χρονο αλβανικής καταγωγής, φερόμενο ως συνεργό στη δολοφονία, δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, πρόκειται για τρεις Έλληνες, έναν Αλβανό, όλοι τους ηλικίας από 20-23 ετών και σεσημασμένοι για κατοχή ναρκωτικών και μαχαιριών. Οι εμπλεκόμενοι στο έγκλημα προέρχονται από τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ.

Όσον αφορά τους έξι που ανακοινώθηκε ότι ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην ίδια επίθεση και αναζητούνται από τις αστυνομικές Αρχές προκειμένου να εκτελεστούν τα εις βάρος τους εντάλματα σύλληψης, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ανάμεσά τους περιλαμβάνεται ένας 20χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία. Πρόκειται για το άτομο που πληροφορίες το τελευταίο 24ωρο ανέφεραν ότι διέφυγε στην πατρίδα του, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής.

Υπενθυμίζεται ότι στη δικογραφία εκτός από τους δέκα παραπάνω (4 συλληφθέντες και 6 ταυτοποιημένους) περιλαμβάνεται κι ο 23χρονος Αλβανός που συνελήφθη ένα 24ωρο μετά το φονικό κι αναμένεται να απολογηθεί αύριο στον Ανακριτή. Εις βάρος του ασκήθηκε, μεταξύ άλλων, ποινική δίωξη για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: «Ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών για υπόθεση που αφορά στην ανθρωποκτονία 19χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα την 01-02-2022, στην περιοχή Χαριλάου, εκδόθηκαν σήμερα δέκα (10) Εντάλματα σύλληψης. Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ήδη τέσσερις (4) εκ των εμπλεκομένων. Οι έρευνες συνεχίζονται. Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

«Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία, για την δικαιοσύνη ,για την πολιτεία συνολικά , η έρευνα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη να φτάσει μέχρι το τέλος. Να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Αυτό ήταν και είναι το καθήκον του κράτους δικαίου και αυτό γίνεται πραγματικότητα τώρα. Άμεση απόδοση δικαιοσύνης και πρωτοβουλίες για να μπει τέλος σε αυτή την παράλογη βία και τον χουλιγκανισμό», δήλωσε αναφορικά με τις εξελίξεις ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.