Δολοφονία Άλκη: O αλβανικός Τύπος δημοσίευσε τα στοιχεία του 20χρονου που έχει διαφύγει (vid)

Newsroom
Δολοφονία Άλκη: O αλβανικός Τύπος δημοσίευσε τα στοιχεία του 20χρονου που έχει διαφύγει (vid)
Η δολοφονία του Άλκη έχει γίνει θέμα και στα αλβανικά ΜΜΕ που σχολιάζουν τη φυγή του 20χρονου από την Ελλάδα.

Η δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού συνεχίζει να συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία, με τις έρευνες για τη σύλληψη των μελών της ομάδας των οπαδών του ΠΑΟΚ που συμμετείχε στο έγκλημα να συνεχίζονται χωρίς ωστόσο να υπάρχει σημαντική εξέλιξη.

Μέχρι στιγμής στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 23χρονος, ο οποίος αύριο (7/2) θα απολογηθεί στον ανακριτή, ενώ η έρευνα επικεντρώνεται και σε έναν 20χρονο φίλο του, ο οποίος έχει διαφύγει στην Αλβανία.

Είναι 20 ετών, με καταγωγή από την Αλβανία, και μέλος του συνδέσμου της Θύρας 4 του ΠΑΟΚ. Στο πόδι του έχει τατουάζ με την ημερομηνία ίδρυσης της ομάδας του δικεφάλου του Βορρά.

Έφυγε για την Αλβανία λίγες ώρες μετά την δολοφονία

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, είναι φίλος του 23χρονου που έχει συλληφθεί για το έγκλημα στην περιοχή Χαριλάου. Σύμφωνα με πληροφορίες λίγες ώρες μετά την δολοφονία του 19χρονου Άλκη, έσπευσε να φύγει από την Ελλάδα για την Αλβανία.

Μάλιστα, τον Μάρτιο του 2019 ο 23χρονος συλληφθείς και ο 20χρονος φίλος του μαζί με 2 ακόμη οπαδούς του ΠΑΟΚ, είχαν επιτεθεί σε δύο νεαρούς που απλώς δήλωσαν οπαδοί του Άρη στο ίδιο σχεδόν σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Άλκης, αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ.

Τι αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ για τον 20χρονο

Η δολοφονία του Άλκη έχει γίνει θέμα και στα αλβανικά ΜΜΕ που σχολιάζουν τη φυγή του 20χρονου από την Ελλάδα.

Τη στιγμή που δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει το τοπίο για τη συμμετοχή του 20χρονου στην υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη, ο αλβανικός Τύπος αποκαλύπτει την ταυτότητά του δημοσιεύοντας και φωτογραφίες.

Στα ρεπορτάζ των Μέσων της Αλβανίας, υπενθυμίζεται ότι οι αρχές στην Ελλάδα έχουν δηλώσει ότι ο 20χρονος έχει ταυτοποιηθεί για οπαδική επίθεση το 2019 και είναι συγκατηγορούμενος του 23χρονου σε δίκη που ακόμα εκκρεμεί.

Σύμφωνα με το αλβανικό μέσο Top Channel, ο 20χρονος καταζητείται από τις ελληνικές αρχές. Ειδικότερα αναφέρει ότι η ΕΛΑΣ έχει αναγνωρίσει τον 20χρονο από δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό, τα οποία εντοπίστηκαν σε κοντάρια που βρίσκονταν στον τόπο της δολοφονίας, ενώ καταζητούμενοι θεωρούνται άλλος ένας 20χρονος αλβανικής καταγωγής και έξι Έλληνες.

«Η αστυνομία ανέφερε πως ο 20χρονος έφυγε για την Αλβανία στις 2 Φεβρουαρίου, λιγότερο από 24 ώρες μετά τη δολοφονία του Άλκη. Πέρασε κανονικά από τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή και δεν αντιμετώπισε πρόβλημα με το διαβατήριό του, καθώς ως το πρωί του Σαββάτου δεν θεωρούνταν καταζητούμενος», αναφέρει το αλβανικό Top Channel.

Στο θέμα του αλβανικού καναλιού αναφέρεται πως μέχρι το πρωί της Δευτέρας η φωτογραφία του και τα βιομετρικά του στοιχεία θα έχουν φτάσει στις αλβανικές αρχές, ώστε να εντοπιστεί και ακολούθως να εκδοθεί στην Ελλάδα, καθώς θεωρείται μέλος της συμμορίας που δολοφόνησε τον Άλκη.

Ωστόσο να υπενθυμίσουμε, πως ο συνήγορος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις του στο Mega ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο δράστης που διέφυγε στην Αλβανία δεν θα έρθει στην Ελλάδα επειδή η χώρα του δεν τους εκδίδει.