Καταγγελία: Αστυνομικοί έκαναν λαβή σε 66χρονο με καρδιακά προβλήματα επειδή ακούμπησε το όχημά τους (vid)

Newsroom
Καταγγελία: Αστυνομικοί έκαναν λαβή σε 66χρονο με καρδιακά προβλήματα επειδή ακούμπησε το όχημά τους (vid)
Απίστευτη καταγγελία για βίαιη συμπεριφορά αστυνομικών της ασφάλειας σε ηλικιωμένο 66χρονο με καρδιακά προβλήματα, επειδή η σακούλα του ακούμπησε το αυτοκίνητό τους.

Μήνυση κατά αστυνομικού για σωματικές βλάβες και παράβαση καθήκοντος, κατέθεσε ένας 66χρονος στην Θεσσαλονίκη.

Το περιστατικό έφερε στην δημοσιότητα ο δικηγόρος του, Δημήτρης Αρκουδής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4», όταν και περιέγραψε τα όσα βίωσε ο πελάτης του, το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας έξω από το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου.

Όπως είπε λοιπόν ο 66χρονος περνούσε από την οδό Δωδεκανήσου όταν η σακούλα που είχε στα χέρια του χτύπησε ένα όχημα που ήταν εκεί, το οποίο αποδείχθηκε οτι είναι υπηρεσιακό.

«Αυτό αποτέλεσε αφορμή για τους αστυνομικούς υπαλλήλους που βρίσκονταν εκεί με πολιτικά, και χωρίς να γνωστοποιήσουν την ταυτότητα τους. Αρχικά προσπάθησαν να εγκαλέσουν τον πολίτη για φθορές στο όχημα με έναν έντονο και επιθετικό τρόπο, χωρίς μάλιστα να γνωστοποιήσουν την ιδιότητα τους.

Στη συνέχεια χωρίς καμία αφορμή, απλώς επειδή ο εντολέας μου εξέφρασε τον εκνευρισμό του διότι δεν υπήρξε κανένα περιστατικό, τον προσήγαγαν με βίαιο τρόπο και χωρίς καμία εξήγηση. Του έκαναν μια λαβή πάρα πολύ έντονη, σε έναν άνθρωπο 66 ετών με πάρα πολλά προβλήματα υγείας, και δύο αστυνομικοί τον μετέφεραν συρόμενο, δεμένο πισθάγκωνα, και τον παράτησαν στα σκαλιά μέσα στην είσοδο του Τμήματος Ασφαλείας», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όπως τόνισε: «Δεν τον ανέβασαν σε κάποιον χώρο που να μπορεί να κάτσει, ενώ ο ίδιος φώναζε ότι πονάει πολύ έντονα, μιας και είναι καρδιοπαθής. Ζητούσε κάποιον γιατρό και λίγο νερό, αλλά οι αστυνομικοί τον είχαν παρατήσει στα σκαλιά, όπου και εγώ τον βρήκα να κλαίει».

Όταν ο Δημήτρης Αρκουδής έφτασε στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου για τον πελάτη του, διαπίστωσε ότι εκδόθηκε βεβαίωση από το Τμήμα Ασφαλείας, η οποία όπως επισημαίνει, «είναι καθόλα αναληθής όσον αφορά τα πραγματικά περιστατικά και μάλιστα αποκρύπτει την ύπαρξη δεύτερου αστυνομικού, αναφέρει μόνο έναν», ενώ συμπλήρωσε, λέγοντας: «Προξενεί αλγεινή εντύπωση ότι αποκρύπτεται η ύπαρξη του δεύτερου αστυνομικού που μαζί με τον πρώτο του έκαναν λαβή και τον έσυραν μέχρι τα σκαλιά του κτιρίου».

Όπως τόνισε λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει ο 66χρονος, μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο Παπανικολάου για να υποβληθεί σε εξετάσεις, καθώς είχε έντονους παλμούς.

«Προχωρήσαμε στην κατάθεση έγκλισης και μήνυσης κατά του αστυνομικού και για τις σωματικές βλάβες και για την παράβαση του καθήκοντος του. Θα προχωρήσουμε και σε αναφορά προς τους ανωτέρους του, στο πειθαρχικό τμήμα της αστυνομικής διεύθυνσης», τόνισε.