Ο Ρίζος είχε εκνευριστεί όταν τον ρώτησαν γιατί γύρισε βιντεοκασέτες: «Και ποιος σου είπε οτι με βλάψανε;» (vid)

Newsroom
Ο Ρίζος είχε εκνευριστεί όταν τον ρώτησαν γιατί γύρισε βιντεοκασέτες: «Και ποιος σου είπε οτι με βλάψανε;» (vid)
Ο Νίκος Ρίζος ποτέ δεν κρυβόταν και δεν το έκανε ούτε όταν ρωτήθηκε για την συμμετοχή του σε βιντεοκασέτες, κάνοντας αισθητό τον εκνευρισμό του.

Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του '80 άρχισε η χρυσή εποχή της βιντεοκασέτας στην Ελλάδα που αποτέλεσε πλήγμα για τον κινηματογράφο της χώρας, οδηγώντας πολλούς ηθοποιούς σε αυτό τον τομέα.

Και δεν μιλάμε για ηθοποιούς μόνο εκείνης της γενιάς, αλλά και μεγαλύτερους σε ηλικία που είχαν γράψει χρυσές σελίδες στον χώρο, αποτελώντας ένα από τα μεγάλα ονόματα. Ο Νίκος Ρίζος αποτελεί ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα...

Ο «κοντός» του ελληνικού κινηματογράφου, ποτέ δεν είδε όμως αυτή τη συμμετοχή του υποτιμητικά. Το αντίθετο ήταν υπερήφανος και μάλιστα εκνευριζόταν όταν τον ρωτούσαν για αυτό.

Δείτε για παράδειγμα μία συνέντευξη που είχε δώσει παλιότερα στον Άρη Σκιαδόπουλο για την εκπομπή της ΕΡΤ «Νυχτερινός επισκέπτης».

Εκεί λοιπόν του είχε γίνει η εξής ερώτηση: «Εσύ που είσαι ένας σπουδαίος καλλιτέχνης που έχεις γράψει ιστορία, γιατί πήγες και γύρισες βιντεοταινίες; Είχες ανάγκη από λεφτά; Όχι. Ανάγκη από λεφτά δεν είχες. Ανάγκη από δόξα δεν είχες; Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πας να γυρίσεις βιντεοταινίες».

Ο Νίκος Ρίζος φανερά εκνευρισμός είχε απαντήσει: «Και ποιος σου είπε οτι οι ταινίες αυτές εμένα με βλάψανε. Εσύ μπορείς να το ξέρεις αυτό το πράγμα και δεν το ξέρω εγώ που γύρισα τρεις φορές όλη την Ελλάδα και δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να μου πει "ρε Ρίζο γιατί γύρισες αυτή την κασέτα ρε". Ένας, ένας Έλλην να μου πει "γιατί τη γύρισες αυτή την κασέτα;". Μύλος είναι και αλέθει. Όλα τα αλέθει, αρκεί να τα αλέσεις καλά. Υπάρχουν φτωχοί βέβαια παραγωγή, υπάρχουν και καλοί παραγωγή. Ποιος σου είπε οτι το 80% των ηθοποιών δεν γύρισε βιντεοκασέτα όταν είχε ανάγκη από λεφτά σε μία δύσκολη εποχή, όταν ο κινηματογράφος είχε πεθάνει».