Ροντέο στη Βουλή: Παραπέμπεται ο Πολάκης στην Επιτροπή Δεοντολογίας, «Θα τα πούμε στο δικαστήριο», είπε ο Άδωνις (vid)

Newsroom
Ροντέο στη Βουλή: Παραπέμπεται ο Πολάκης στην Επιτροπή Δεοντολογίας, «Θα τα πούμε στο δικαστήριο», είπε ο Άδωνις (vid)
Αγωγή καταθέτει ο Άδωνις Γεωργιάδης στον Παύλο Πολάκη. «Ας κάνουν Ειδικό Δικαστήριο με πρόεδρο Πολάκη και εισαγγελέα Βαξεβάνη», είπε για την υπόθεση Novartis.

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής παρέπεμψε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, «για να εξηγήσει τα όσα είπε και έκανε χθες βράδυ από το βήμα της Ολομέλειας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η επιτροπή Δεοντολογίας θα συνεδριάσει το αμέσως επόμενο διάστημα προκειμένου να αποφασίσει για τις ενδεχόμενες πειθαρχικές ποινές που θα επιβληθούν στον κ. Πολάκη, για παραβίαση του κανονισμού της Βουλής.

Ο Παύλος Πολάκης ανέφερε συγκεκριμένα στην τοποθέτησή του: «Θα ξεκινήσω με το εξής: Εγώ κ. Πρόεδρε δεν έκανα καμία κατάληψη της έδρας του κοινοβουλίου. Ο Αθανασίου έκανε κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών εχθές. Από την τοποθέτησή την δική σας και του κ. Οικονόμου είναι ότι τελικά αποδοκιμάζετε την τακτική αυτή η οποία σταμάτησε την διαδικασία. Ο Αθανασίου μιλούσε πάνω μου την ώρα που απαντούσα στις διαδοχικές προκλήσεις του κ. Γεωργιάδη. Μου έκανε μομφή και σταμάτησε την διαδικασία. Δεν έδωσε τον λόγο σε κάποιον άλλο ομιλητή για να τον εμποδίσω εγώ. Περίμενα εδώ όρθιος να έρθετε να μου κάνετε μομφή.

Ο Γεωργιάδης δεν ζητούσε να συνεχίσω. Έχουν απογυμνωθεί όλα σας τα επιχειρήματα για το πραξικόπημα που πήγε να γίνει εναντίον μου χθες. Ο κ. Γεωργιάδης στην συζήτηση της πρότασης μομφής αφιέρωσε την μισή του ομιλία με έντονο ύφος προς τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ να του ζητήσουν συγγνώμη γιατί αρχειοθετήθηκε η δίωξη του για την Νοβάρτις. Δεν θα σας ζητήσουμε ποτέ συγγνώμη κ. Γεωργιάδη. Γιατί; Θα περιγράψω τους λόγους που αναφέρονται στην αρχειοθέτησή», τόνισε.

«Λέει ότι ο Γεωργιάδης δεν ευνόησε την Νοβάρτις καθώς ότι έκανε για όλους έκανε και στην Νοβάρτις. Το 2013 η Νοβάρτις πήρε 157, το 2015 η Νοβάρτις 145 την στιγμή που όλοι οι άλλοι κατακρημνίστηκαν ενώ η Νοβάρτις έπεσε μόνο 7%. Αυτό δεν είναι προνομιακή μεταχείριση; Στρεβλή λογική ότι δεν ευνόησε τους ανταγωνιστές της. Η Νοβάρτις το 2013 έδωσε 130 εκατ. ευρώ φάρμακα και εισέπραξε 130 εκατ. ευρώ

Η εταιρία ΠΠΒΙ έδωσε 130 εκατ. και εισέπραξε 30 εκατ. Μόνο η ΡΟΣ από 81 πήρε 76 εκατ. ευρώ. Μια εταιρεία αναπτύσσεται με βάση τι έχει στο συρτάρι της. Όταν πουλά και εισπράττει 130 ενώ ο άλλος πουλά 130 και παίρνει 20 ποιος είναι σε πλεονεκτική θέση; Έχουμε το λεγόμενο «Harvard Project» . Το Μάρτιο 2013 ο Φρουζής έλεγε ότι οπωσδήποτε πρέπει να μπουν 10 φάρμακα στην θετική λίστα για να αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ.

Ο Γεωργιάδης αναλαμβάνει τον Ιούνιο Υπουργός και αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής των φαρμάκων στην λίστα. Μπήκαν λοιπόν τα φάρμακα στην λίστα και άρχισαν να αποζημιώνονται. Και τι λένε οι δικαστές; Πως ενώ μπήκαν τα φάρμακα στην λίστα ο Γεωργιάδης έφερε άλλη απόφαση που επανέφερε το προηγούμενο καθεστώς ένταξης στις θετικές λίστες. Γι αυτό οι εισαγγελείς αναφέρουν ότι ο Γεωργιάδης έθιξε το συμφέρον της Νοβάρτις.
Αυτό το πόρισμα αρχειοθετεί τον Γεωργιάδη για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους. Το νομοσχέδιο για την Ανάπτυξη ενισχύει τους ισχυρούς για να γίνουν ισχυρότεροι. Μοιάζει με όσα κάνατε στην Νοβάρτις. Δεν πέρασε η προσπάθεια που κάνατε . Είναι φανερή η ήττα σας. Θα είμαστε εδώ και σύντομα ο λαός θα σας βάλει εκεί που σας αξίζει
», κατέληξε.

Άδωνις: «Στο δικαστήριο η μόνη συζήτηση που θα έχω μαζί του»

«Δεν θα ξαναπαντήσω στον Παύλο Πολάκη ότι και αν ξαναπεί. Η μόνη συζήτηση μαζί του θα γίνει στο δικαστήριο, στην αγωγή που καταθέτω» είπε o Άδωνις Γεωργιάδης στην ομιλία του, από το βήμα της Βουλής.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε στη Βουλή το συνολικό πόρισμα για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης εμπλοκής του στο σκάνδαλο Novartis, λέγοντας ότι η απαίτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει η Δικαιοσύνη στη Βουλή την αρχειοθέτηση είναι παράνομη πράξη χωρίς τη δική μου συναίνεση.

«Καταθέτω στη Βουλή το σύνολο του πορίσματος αρχειοθέτησης. Αυτή η πράξη είναι ύμνος στην υπουργική μου θητεία. Γιατί εξετάζει την τιμολόγηση των φαρμάκων σε σχέση με τις υπουργικές μου αποφάσεις» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και όχι όπως είπε λόγω παραγραφής.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε υποκριτή τον κ. Ραγκούση: «Οι διαφωνίες μας πως θα λυθούν; Με τσίγκινα σωβρακάκια;» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης προσθέτοντας ότι «η προκαταρκτική επιτροπή που συστήσατε λέει ότι δεν μπορεί η Βουλή να κρίνει αν υπήρξε παθητική δωροδοκία και έστειλε την υπόθεση στη δικαιοσύνη. Και η δικαιοσύνη απεφάνθη ότι είμαι αθώος».

«Ο εισαγγελέας λέει ότι δεν υπάρχουν καν ενδείξεις για να κατηγορηθώ. Ακόμα συζητάμε για το αν είμαι ένοχος; Εγώ τι πρέπει να κάνω για να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να με κατηγορεί ότι παίρνω μίζες από τη Novartis; Τι άλλο θέλετε να κάνω για να σταματήσετε; Να κάνουμε δικαστήριο με πρόεδρο τον Πολάκη και εισαγγελέα το Βαξεβάνη;» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.