Έκαναν δώρο στον Μητσοτάκη σουγιαδάκια για να ξυρίσει Τσίπρα και Πολάκη: «Δεν χρειάζονται αυτά» (vid)

Newsroom
Έκαναν δώρο στον Μητσοτάκη σουγιαδάκια για να ξυρίσει Τσίπρα και Πολάκη: «Δεν χρειάζονται αυτά» (vid)
Η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη με το δώρο που του έκαναν στη Μηχανιώνα.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της περιοδίας, με πρώτο σταθμό της επίσκεψής του να είναι το εργοστάσιο κατασκευής διχτυών «Δίοπας» στη Νέα Μηχανιώνα, όπου και ξεναγήθηκε από τους ιδιοκτήτες Σίμο και Γιώργο Διαμαντίδη.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν στην πόλη ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, καθώς και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης μάλιστα του έκανε και ένα κάπως περίεργο δώρο, καθώς του δώρισε ένα σουγιαδάκι, λέγοντάς του: «αν δεν κάθονται καλά Τσίπρας και Πολάκης να τους ξυρίζετε», με τον Πρωθυπουργό να απαντά: «όχι, όχι, δεν χρειάζονται αυτά», λαμβάνοντας τα δώρα που του έκαναν.

Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού

«Δεν υπάρχουν επιτυχημένες επιχειρήσεις χωρίς ικανοποιημένους εργαζόμενους», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Ένα μεγάλο κομμάτι της δικής μας μεταρρύθμισης, της εργατικής, αφορά ακριβώς στο να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε όχι απλά καλές συνθήκες εργασίας, αλλά για εκείνους τους εργοδότες -εσείς δεν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία- οι οποίοι μπορεί να έχουν μία προδιάθεση να εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους, να έχουν οι εργαζόμενοι όλα τα εργαλεία στη διάθεσή τους ώστε να μπορούν να αμύνονται και κυρίως να καταγραφούν τον πραγματικό χρόνο εργασίας».

«Τελικά δεν έχω συναντήσει καμία επιτυχημένη επιχείρηση στην οποία να μην υπάρχει καλό κλίμα μεταξύ εργοδοσίας και εργαζομένων», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Oι επικεφαλής της επιχείρησης, που ειδικεύεται στην κατασκευή διχτυών, ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για τον εξωστρεφή χαρακτήρα της παραγωγής - με εξαγωγές σε χώρες της βόρειας Ευρώπης, των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής - αλλά και για την καινοτόμα ερευνητική δραστηριότητα που υλοποιείται σε συνεργασία με φορείς όπως το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών και το ΑΠΘ.

Μεταξύ άλλων, η επιχείρηση έχει αναπτύξει ένα ειδικό δίχτυ που αποβλέπει στον διπλασιασμό του ιχθυοπληθυσμού στις θάλασσες, μέσω της δημιουργίας σχετικά ασφαλούς περιβάλλοντος για τα ψάρια μετά την εκκόλαψή τους.

Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης ανέφεραν επίσης στον Πρωθυπουργό ότι έχουν αναπτύξει προγράμματα εκπαίδευσης για την καταπολέμηση της ανεργίας, καθώς σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μηχανιώνας έχει συγκροτηθεί τμήμα εκμάθησης ραφής διχτυών, μέσω του οποίου ειδικευμένο προσωπικό της βιομηχανικής μονάδας διδάσκει εθελοντικά παραδοσιακή ραφή διχτυών σε άνεργες γυναίκες της περιοχής. Τριάντα από τις γυναίκες που εκπαιδεύτηκαν κατ' αυτόν τον τρόπο έχουν ενταχθεί στο προσωπικό της επιχείρησης.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε, επίσης, για το πρόγραμμα επέκτασης της εταιρείας και συνεχάρη τους υπεύθυνους για τα έντονα πράσινα χαρακτηριστικά του. Οι επενδύσεις προβλέπουν την προμήθεια νέου μηχανολογικού εξοπλισμού, τη δημιουργία ερευνητικού ενυδρείου και την κατασκευή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων με οικολογικά υλικά, στις οποίες θα εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά συστήματα και μέθοδοι αξιοποίησης του βρόχινου νερού ώστε να ανακατευθύνεται στο ερευνητικό ενυδρείο.