Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη: Ο 19χρονος ήταν Βεροιώτης και φίλος του Άρη, χωρίς οπαδική δράση (vid)

Newsroom
Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη: Ο 19χρονος ήταν Βεροιώτης και φίλος του Άρη, χωρίς οπαδική δράση (vid)
Φίλος του Άρη, χωρίς να συμμετέχει όμως στα οπαδικά, το 19χρονο θύμα της δολοφονικής επίθεσης στο Χαριλάου.

Η τυφλή οπαδική βία, μετράει ακόμα ένα θύμα από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Ο λόγος για τον 19χρονο που έχασε από την ζωή του μετά από δολοφονική επίθεση που δέχθηκε με μικρό δρεπάνι στην περιοχή του Χαριλάου.

Ο νεαρός, σύμφωνα με το voria.gr, αν και μεγαλωμένος στην Θεσσαλονίκη, τα τελευταία χρόνια έχει μετακόμισε λόγω της δουλειάς του πατέρα του, στην Βέροια, όμως συνέχιζε να επισκέπτεται συχνά την πόλη και να βλέπει τις παρέες τους. Άλλωστε η απόσταση δεν είναι και τόσο μεγάλη...

Ο 19χρονος ήταν υποστηρικτής του Άρη και πήγαινε συχνά στο γήπεδο, τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στο μπάσκετ, χωρίς ωστόσο να έχει οπαδική δράση ή να συμμετέχει σε επεισόδια.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το thesstoday.gr μόλις πριν από λίγους μήνες ήταν μεταξύ των 18 τυχερών φιλάθλων της ομάδας των «κιτρίνων» που είχε νικήσει σε διαγωνισμό για ένα εισιτήριο διαρκείας της ΚΑΕ Άρης, για τη τρέχουσα αγωνιστική σεζόν 2021-22 στη Basketleague.

Το χρονικό της επίθεσης

Σύμφωνα με την αστυνομία, εκτός από τον 19χρονο που βρήκε τραγικό θάνατο και τους άλλους δύο φίλους του που τραυματίστηκαν, στην παρέα βρίσκονταν άλλοι δύο νεαροί που κινούνταν κι αυτοί πεζοί επί της οδού Θεοδ. Γαζή, κοντά στο γήπεδο «Κλ. Βικελίδης» του Άρη, αλλά φαίνεται πως πρόλαβαν να ξεφύγουν.

Κατά την ίδια ενημέρωση, της επίθεσης φέρεται να προηγήθηκε σύντομη στιχομυθία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες της επίθεσης επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα και αφού πλησίασαν την παρέα των πέντε νεαρών τούς ρώτησαν για τις οπαδικές τους προτιμήσεις.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι άκουσαν φωνές και βγήκαν στα μπαλκόνια να δουν τι συνέβη, καλώντας την Άμεση Δράση. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν τα θύματα φορούσαν διακριτικά ομάδας, ενώ αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, μέσα από καταθέσεις περιοίκων και υλικό από κάμερες ασφαλείας επιχειρούν να συγκεντρώσουν στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών.