Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη: «Εχουμε σοκαριστεί, να σαπίσουν σε μπουντρούμια οι δράστες» (vid)

Κώστας Τόπας
Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη: «Εχουμε σοκαριστεί, να σαπίσουν σε μπουντρούμια οι δράστες» (vid)
Τις μνήμες του αδικοχαμένου Τόσκο ξύπνησε η δολοφονία ενός 19χρονου τα ξημερώματα της Τρίτης έπειτα από επίθεση με δρεπάνι. Τo Gazzetta βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος και συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής για την άγρια δολοφονία που έχει προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο.

Τρόμο προκάλεσαν οι εικόνες που διαδραματίστηκαν στη συμβολή των οδών Πλαστήρα με Θεοδώρου Γαζή στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, λίγα μέτρα δίπλα από το γήπεδο του Άρη. Εκεί όπου τρεις νεαροί δέχθηκαν επίθεση με αποτέλεσμα ένας 19χρονος να χάσει τη ζωή του έπειτα από μαχαίρωμα.

Αν και αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν πως το όπλο του δράστη ήταν ένα μαχαίρι που είχε μαζί του, τελικά είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για μικρό δρεπάνι, με το οποίο χτύπησε τον 19χρονο στο Χαριλάου και τους δύο φίλους του. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την αστυνομία, εκτός από τα τρία θύματα στην παρέα τους βρίσκονταν άλλοι δύο νεαροί που κινούνταν κι αυτοί πεζοί φαίνεται πως πρόλαβαν να ξεφύγουν.

Στο μεταξύ, από τους 15 προσαχθέντες οι 14 αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ένας συνελήφθη διότι στην κατοχή του βρέθηκε ναυτικός πυρσός, αλλά δεν προέκυψε εμπλοκή του στο αιματηρό επεισόδιο.

Όπως περιγράφει κάτοικος και καταστηματάρχης στην περιοχή, η οποία μένει λίγα μέτρα από το σημείο που έγινε το συμβάν, όλα έγιναν περίπου στις 24:00. Η ίδια περιγράφει μια σοκαριστική εικόνα με το ένα το παιδί να βρίσκεται μέσα σε λίμνη αίματος.

ass
Το σημείο όπου ο 19χρονος οπαδός έχασε τη ζωή του

«Δεν άκουσα τίποτα εγώ. Με ξύπνησε ο γιος μου κατά τις 12 και μου είπε ότι κάτω από το σπίτι μας υπάρχει φασαρία. Βγήκα και είδα ένα παιδί που φαινόταν μόνο το πόδι του μέσα στα αίματα. Μετά μου χτύπησε η αστυνομία για να τους δώσω το καταγραφικό από το μαγαζί με βίντεο από τις κάμερες. Ελπίζω να βρουν κάτι, αλλά ήταν τραγικό αυτό που συνέβη. Ολη η αστυνομία ήταν εδώ. Απ’ ότι έμαθα ήταν νέα παιδιά. Προσωπικά δεν τα γνώριζα αλλά όλοι μου λένε ότι τα ήξερα, λόγω του μαγαζιού, ήταν πελάτες. Αν τους έβλεπα τώρα θα έλεγα ‘’ναι, τους ξέρω’’. Από τον τέταρτο όροφο που ήμουν εγώ δεν φαινόταν καλά, όταν τους έπαιρνε το φορείο δεν μπορούσα να διακρίνω πρόσωπα. Εχουμε σοκαριστεί όλοι».

Σημειώνεται ότι πολλοί από τους ανθρώπους της περιοχής, όπως είπαν, φοβούνται να μιλήσουν για όσα είδαν ή άκουσαν χθες διότι δεν ξέρουν αν θα είναι και ίδιοι θύματα την επόμενη φορά, όπως λένε. Μία από τις κατοίκους της περιοχής, σοκάρει με τα λόγια της στην κάμερα του Gazzetta, λέγοντας πως οι διασώστες προσπαθούσαν να σώσουν απεγνωσμένα τη ζωή του 19χρονου, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

«Ήμασταν το βράδυ μέσα στο σπίτι και μυρίζαμε κάτι καμμένο με τον σύζυγό μου. Βγήκαμε στο πίσω μπαλκόνι να δούμε αν έχει καεί κάτι αλλά τελικά συνειδητοποιήσαμε ότι δεν προερχόταν η μυρωδιά από εκεί, έτσι ο σύζυγός μου βγήκε στο μπροστά μπαλκόνι. Ακούγαμε από κάτω φασαρία και παράλληλα φωνές από τους διασώστες να λένε ‘’σώστε το παιδί, σώστε το παιδί’’. Η αστυνομία είχε κλείσει όλους τους δρόμους. Εμείς παρόλα αυτά δεν είχαμε ακούσει φωνές στην αρχή και κατά τύχη βγήκαμε μπροστά και γίναμε μάρτυρες μπροστά σε όλο αυτό το σκηνικό. Είναι ανεπίτρεπτα πράγματα αυτά που γίνονται. Μικρά παιδιά να μαλώνουν για τέτοιους λόγους. Ας ελπίσουμε η αστυνομία να βρει τους δράστες και να τους κλείσει σε μπουντρούμια γιατί αυτό τους αξίζει τίποτα λιγότερο…», ανέφερε χαρακτηριστικά σοκαρισμένη κάτοικος της περιοχής.

12334
Κεριά και λουλούδια στο σημείο όπου ο 19χρονος έχασε τη ζωή του

Ενας φίλαθλος του Άρη ανέφερε πως ο 19χρονος που έχασε τη ζωή του δεν ασχολούταν με τα οπαδικά, ζητώντας παράλληλα δικαιοσύνη.

«Συνέβη χθες ένα αποτρόπαιο περιστατικό. Δέχθηκαν επίθεση τρία παιδάκια 19 ετών. Ο νεαρός που κατέληξε δεν ασχολούταν καν με τα οπαδικά. Όλα αυτά περιστρέφονται γύρω από την ασυλία που υπάρχει εδώ και χρόνια, καθώς και στην περυσινή δολοφονία του Τόσκο, μόνο η κοπέλα συνελήφθη που συμμετείχε. Οι υπόλοιποι βγήκαν… λάδι. Αυτό θα συνεχίσει να γίνεται όσο υπάρχει αυτή η ασυλία στους συγκεκριμένους οπαδούς. Δεν ξέρω τι άλλο να πω, έχουμε αηδιάσει όλοι. Δεν ξέρω ποια θα πρέπει να είναι η αντίδραση των γονέων και του περιβάλλοντος».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 19χρονος φέρεται να υπέκυψε επιτόπου στα τραύματά του, ενώ οι δύο τραυματίες, αντίστοιχα 19 και 20 ετών, έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

@Photo credits: eurokinissi