Ειρωνικός και προκλητικός ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής: «Πηγαίντε κάντε πατινάζ εσείς» (vid)

Newsroom
Ειρωνικός και προκλητικός ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής: «Πηγαίντε κάντε πατινάζ εσείς» (vid)
Στα επίμονα ερωτήματα των γονέων, γιατί δεν καθάρισε τα σχολεία ως όφειλε από το Σάββατο, ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, απλά… τους αγνόησε.

Τα σχολεία άνοιξαν σήμερα (31/1) το πρωί, μετά την κακοκαιρία «Ελπίς», αλλά τα προβλήματα που έφερε η σφοδρή χιονόπτωση ήταν ακόμα εκεί… Μετά από έξι μέρες και ήταν ακόμα εκεί. Η κάμερα του Alpha ήταν έξω από δημοτικό σχολείο, η αυλή του οποίου έμοιαζε με… παγοδρόμιο από την ολισθηρότητα, το βουνό χιονιού δεν είχε απομακρυνθεί, ενώ εντός του έκαναν ακόμα εργασίες οι δημοτικοί υπάλληλοι κόβοντας κλαδιά από τα δέντρα που είχαν σπάσει από το βάρος του χιονιού.

Τα παιδιά ξεκίνησαν να μαζεύονται στο σχολείο τους για μάθημα, αλλά αυτό που αντίκρισαν ήταν μια μπουλντόζα που είχε πάει για εργασίες. Όλα την τελευταία ώρα ή μάλλον όχι στο «παρά πέντε» αλλά στο «και πέντε».

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, οι έξαλλοι γονείς, που έλεγαν πως είχαν τόσες μέρες να κάνουν τις εργασίες για να είναι ασφαλές το σχολείο για τα παιδιά αλλά η δημοτική αρχή δεν έκανε τίποτα, είχαν να αντιμετωπίσουν και την προκλητική στάση και ειρωνικό ύφος του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά.

Προφανώς, έχοντας ενημερωθεί πως υπήρχαν κάμερες επισκέφτηκε το συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο και η πρώτη του απάντηση στους γονείς, για το αν έκανε τίποτα ή όχι ήταν, «κρίντε το εσείς, εγώ δεν λέω τίποτα».

Στη συνέχεια είπε στην κάμερα του Alpha, «δύο σχολεία έχουν πρόβλημα μόνο, δύο» και στην ερώτηση, ποια είναι αυτά, απάντησε: «Για να πάτε; Δεν σας τα μαρτυράω». Δύο σχολεία και ένα το δημοτικό τρία, τα οποία ήταν κίνδυνος θάνατος τη μέρα που… άνοιξαν τα σχολεία.

Όταν η δημοσιογράφος του Alpha του διαμήνυσε πως, η αυλή είναι σαν πίστα πατινάζ, τότε με ειρωνικό ύφος απάντησε «που είναι αυτό ρε παιδιά; Για πηγαίντε κάντε πατινάζ εσείς». Η δημοσιογράφος φυσικά του απάντησε πως η ίδια «έκανε», αλλά άλλη απάντηση δεν εξέλαβε,

Όπως απάντηση δεν πήραν και οι γονείς και μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων στα επίμονα ερωτήματά τους: «Θα έπρεπε να είχατε έρθει από το Σάββατο να καθαρίσετε. Σας είχαμε ενημερώσει. Δεν απαντάτε;». απλά τους αγνόησε… Σα να μην υπήρχαν.

Επιπρόσθετα, με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η δημοτική αρχή της πόλης, καλεί τους πολίτες της να καθαρίσουν τα πεζοδρόμια από το χιόνι.

«Όλοι γνωρίζουμε, ότι ο καθαρισμός των πεζοδρομίων είναι υποχρέωση των δημοτών, όπου ο κάθε παρόδιος έχει και την αστική ευθύνη. Παρακαλούμε λοιπόν τους δημότες , όπως προβούν στον αποχιονισμό των πεζοδρομίων, για να επιτευχθεί η ομαλή λειτουργία την Δευτέρα των σχολείων μας» ανέφερε σχετικά.