Τα 10 σημαντικότερα «Σαν σήμερα»: Ο Μπιλ Γκέιτς εγκαινίασε το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft στην Αθήνα

Newsroom
Τα 10 σημαντικότερα «Σαν σήμερα»: Ο Μπιλ Γκέιτς εγκαινίασε το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft στην Αθήνα
Όταν ο Μπιλ Γκέιτς ήρθε στην Αθήνα και συναντήθηκε με τους Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου.

Στις 28 Ιανουαρίου 2008 ο Μπιλ Γκέιτς βρέθηκε στην Αθήνα και εγκαινίασε το Κέντρο Καινοτομίας της εταιρείας του. Περισσότεροι από 2.000 προσκεκλημένοι, στελέχη των εταιρειών νέας τεχνολογίας στην πλειοψηφία τους είχαν παρευρεθεί στις δύο εκδηλώσεις που πραγματοποίησε η Microsoft στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η μία υπό την αιγίδα του ΣΕΠΕ και η άλλη υπό την αιγίδα του ΣΕΒ.

Ο Γκέιτς πρόεδρος και ιδρυτής του κολοσσού της αγοράς λογισμικού Microsoft ανέπτυξε το όραμά του για το μέλλον της τεχνολογίας και της ζωής.

Νωρίτερα, παρόλο που δεν ήταν αρχικά προγραμματισμένο, συναντήθηκε με τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος τον συνόδευσε στα εγκαίνια του Κέντρου Καινοτομίας της εταιρείας στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Τα σημαντικότερα γεγονότα της 28ης Ιανουαρίου

1896: Η πρώτη κλήση για παραβίαση του ορίου ταχύτητας στη Μεγάλη Βρετανία. Ο Γουόλτερ Άρνολντ τιμωρείται με πρόστιμο ενός σελινίου, επειδή συνελήφθη να τρέχει με το αυτοκίνητό του με ταχύτητα 12 χλμ/ώρα κι ενώ το όριο ταχύτητας ήταν 3 χλμ/ώρα.

1956: Η καριέρα του Έλβις Πρίσλεϊ αρχίζει να παίρνει εθνικές διαστάσεις όταν μαζί με τους Moore, Black και D.J. Fontana κάνει την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση στην εκπομπή Stage Show.

1961: Έρχεται στο φως το ανάκτορο της Βεργίνας από τις ανασκαφές που διενήργησε το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης υπό τον Μανώλη Ανδρόνικο.

1967: Ο διεθνούς φήμης Κεφαλλονίτης γλύπτης Γεράσιμος Σκλάβος βρίσκει τραγικό θάνατο στο εργαστήριό του στο Παρίσι, όταν τον καταπλακώνει ένα γλυπτό του.

1971: Η Ελλάδα διαγράφεται από την Ευρωπαϊκή Βουλή της ΕΟΚ.

1986: Το διαστημικό λεωφορείο Τσάλεντζερ χάνεται 73 δευτερόλεπτα μετά από την εκτόξευση.

1996: Το περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού «Αντωνίου» κατεβάζει την τουρκική σημαία που ύψωσαν την προηγούμενη μέρα τούρκοι δημοσιογράφοι και υψώνει την ελληνική. Το βράδυ Έλληνες βατραχάνθρωποι αποβιβάζονται στη Μεγάλη Ίμια, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τα παραπλέοντα εκεί τουρκικά πολεμικά. Η πολιτική εντολή προς τους Έλληνες στρατιωτικούς είναι να αποφευχθεί κάθε κλιμάκωση της έντασης.

2003: Πέθανε η Ταϋγέτη Μπασούρη, Ελληνίδα ηθοποιός, που έγινε γνωστή με το μικρό της όνομα.

2008: Την Αθήνα επισκέπτεται ο Μπιλ Γκέιτς. Ο ιδρυτής της Microsoft έχει συναντήσεις με τον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου, εγκαινιάζει το Κέντρο Καινοτομίας της εταιρείας του και κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Μέγαρο Μουσικής, προβλέπει: «Το πληκτρολόγιο και το ποντίκι θα είναι σύντομα είδη προς εξαφάνιση, καθώς αντικαθιστώνται από πιο φυσικές μορφές επικοινωνίας, όπως η φωνή και η αφή».

2015: Στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο της νέας κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύεται ότι δεν θα συνεχίσει τις πολιτικές της λιτότητας. Σε μία συμβολική κίνηση, απομακρύνονται τα κάγκελα γύρω από τη Βουλή.