Καλλιάνος: «Είμαι βουλευτής της ΝΔ και όχι μετεωρολόγος της κυβέρνησης» (vid)

Newsroom
Καλλιάνος: «Είμαι βουλευτής της ΝΔ και όχι μετεωρολόγος της κυβέρνησης» (vid)
Ο Γιάννης Καλλιάνος θέλησε να δώσει μια απάντηση σε κάποια ερωτήματα που του τέθηκαν σχετικά με τις προβλέψεις της κακοκαιρίας και την ενημέρωση στην κυβέρνηση.

Ο μετεωρολόγος του Mega και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος, μίλησε στην εκπομπή «Live News».

Αναφέρθηκε στον καιρό των επόμενων ημερών, όπου αναμένεται βελτίωση αλλά και βροχές το Σαββατοκύριακο και στο τέλος της σύνδεσης μίλησε και για την ταλαιπωρία των πολιτών το τελευταίο 48ωρο, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς».

«Εδώ θέλω να πω και κάτι τελευταίο εάν μου το επιτρέπεις. Είμαι μετεωρολόγος. Είμαι και βουλευτής. Ότι είμαι μετεωρολόγος δεν σημαίνει ότι είμαι και μετεωρολόγος της κυβέρνησης. Αυτό θέλω να το καταλάβει ο κόσμος. Επειδή πολλοί με ρωτάνε και μου λένε, δεν είχες ενημερώσει. Εγώ δεν είμαι ο αρμόδιος για να ενημερώνω την κυβέρνηση σε ότι αφορά αυτές τις ακραίες μεταβολές του καιρού. Η κυβέρνηση ενημερώνεται από την ΕΜΥ», τόνισε.

«Ούτε βρέθηκα σε αυτή την αίθουσα σύσκεψης, που η μετεωρολογική υπηρεσία ενημέρωσε την Πολιτική Προστασία. Άρα δεν μπορώ να ξέρω τι ειπώθηκε εκεί μέσα. Εγώ σου λέω από την δική μου την πλευρά ως μετεωρολόγος του Mega που έχω την τιμή να είμαι και μαζί που συνεργαζόμαστε για να ενημερώνουμε τον κόσμο σωστά», κατέληξε.

Αξίζει να σημειωθεί πως και στην χθεσινή (25/1) εκπομπή, είχε απαντήσει στις αιχμές του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος είχε αναφέρει πως «δεν υπήρχε πρόβλεψη για τέτοιας έντασης φαινόμενα».