Κολυδάς: «Υποχωρεί η κακοκαιρία, διατηρείται ο παγετός», πότε έρχεται νέα ψυχρή εισβολή (vid)

Newsroom
Κολυδάς: «Υποχωρεί η κακοκαιρία, διατηρείται ο παγετός», πότε έρχεται νέα ψυχρή εισβολή (vid)
Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν πως το Σάββατο (29/1) θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

H κακοκαιρία «Ελπίς» υποχωρεί, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αλλά ο παγετός θα διατηρηθεί.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος του Star, Θοδωρής Κολυδάς, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού είναι η βελτίωση και δεύτερον οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες θα διατηρηθούν το επόμενο διήμερο.

«Ενδεικτικά να πω ότι η θερμοκρασία θα είναι κατά μέσο όρο στην Βόρεια Ελλάδα -7 βαθμούς, όμως σε τοπικό επίπεδο θα φτάσει ακόμη και τους -15 βαθμούς Κελσίου. Στα κεντρικά τμήματα που είδαμε αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες, θα διατηρηθούν, αλλά λίγο πιο πάνω. Θα διατηρηθεί ο παγετός και οι θερμοκρασίες θα ανέβουν από μεθαύριο…», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Νέα ψυχρή εισβολή

Ωστόσο όπως ανέφερε «περιμένουμε και ένα άλλο σύστημα το Σαββατοκύριακο. Περιμένουμε δυο συστήματα τώρα. Το πρώτο είναι το Σαββατοκύριακο με αρκετές βροχές και καταιγίδες στα νότια θαλάσσια τμήματα. Αλλά και πάλι θα έχουμε χιονοπτώσεις στα κεντρικά κυρίως τμήματα, όχι ιδιαιτέρως έντονα. Δεν φαίνεται δηλαδή σε αυτή τη φάση».