Τσέχος μεγιστάνας έτρεχε με 417 χλμ. στη Γερμανία και εξόργισε τους πάντες: Εναπόθεσε την ασφάλεια… στον Θεό (vid)

Newsroom
Τσέχος μεγιστάνας έτρεχε με 417 χλμ. στη Γερμανία και εξόργισε τους πάντες: Εναπόθεσε την ασφάλεια… στον Θεό (vid)
Οργισμένη αντίδραση από το Υπουργείο Μεταφορών της Γερμανίας για τον Τσέχο που δοκίμασε την τελική της Bugatti του σε δημόσιο αυτοκινητόδρομο.

Φαίνεται πως έχει γίνει της μόδας, οι πλούσιοι να δοκιμάζουν στους δρόμους με αυτοκίνητα (και όχι σε πίστες) τις τελικές ταχύτητες των ακριβών «παιχνιδιών» τους. Δεν φτάνει που δε υπολογίζουν την ασφάλεια των υπολοίπων, αλλά διαφημίζουν και μέσω των social media τις επιδόσεις τους.

Στην Ελλάδα δεν ιδρώνει κανένα αυτί, αλλά στη Γερμανία έχουν ξεσηκωθεί με τον Τσέχο μεγιστάνα Ραντίμ Πάσερ, ο οποίος κατέγραψε σε βίντεο – και το «ανέβασε» κιόλας για να δειχτεί- να οδηγεί την Bugatti του και να πιάνει τα 417 χλμ. την ώρα σε δημόσιο δρόμο της Γερμανίας. Και δη στον αυτοκινητόδρομο A2 Autobahn που βρίσκεται μεταξύ Βερολίνου και Αννόβερου.

Ο ίδιος έγραψε πως γυρίστηκε πέρσι σε μια ευθεία 10 χιλιομέτρων με τρεις λωρίδες και «ορατότητα σε όλη την έκταση» συμπληρώνοντας πως «η ασφάλεια ήταν προτεραιότητα, επομένως οι συνθήκες έπρεπε να είναι ασφαλείς για να το κάνουμε», ωστόσο φαίνεται στο βίντεο πως το αυτοκίνητο περνάει πολλά άλλα οχήματα στον αυτοκινητόδρομο.

Αυτό το βίντεο προκάλεσε σάλο στη Γερμανία και μάλιστα έφερε την αντίδραση του Υπουργείου Μεταφορών της χώρας που σε ανακοίνωσή του ανέφερε: «Απορρίπτουμε ως αποτρόπαια οποιαδήποτε συμπεριφορά στην οδική κυκλοφορία που οδηγεί ή μπορεί να οδηγήσει σε κίνδυνο για τους χρήστες του δρόμου. Όλοι οι χρήστες του δρόμου πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας. Όποιος συμμετέχει στην κυκλοφορία πρέπει να συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην βλάπτεται κανένα άλλο άτομο, να μην κινδυνεύει ή παρεμποδίζεται ή ενοχλείται περισσότερο από όσο είναι αναπόφευκτο υπό τις περιστάσεις» ανέφερε σχετικά και επεσήμανε πως «ο νόμος απαιτεί από τους οδηγούς να οδηγούν μόνο τόσο γρήγορα ώστε το όχημα να είναι συνεχώς υπό έλεγχο».

Το ακόμα πιο συγκλονιστικό της υπόθεσης είναι πως ο Πάσερ, ο οποίος σύμφωνα με το Forbes εμφανίζεται ως ο 33ος πλουσιότερος άνθρωπος της Τσεχίας με περιουσία 6,6 δισεκατομμύρια τσέχικες κορώνες (308 εκατομμύρια δολάρια), όπως έγραψε, έθεσε την πίστη του στον Θεό πάνω από τις οδηγικές του ικανότητες.

«Ευχαριστούμε τον Θεό για την ασφάλεια και τις καλές συνθήκες, καθώς καταφέραμε να φτάσουμε την ταχύτητα των 417 χλμ» έγραψε χαρακτηριστικά. Σε αυτή την περίπτωση, ο Θεός να βάλει το χέρι του να μην τον συναντήσεις στον δρόμο σου.