Πιλότος αρνήθηκε να πετάξει επειδή είχε τελειώσει η βάρδιά του

Newsroom
Πιλότος αρνήθηκε να πετάξει επειδή είχε τελειώσει η βάρδιά του
Ένας πιλότος της Pakistan International Airlines (ΡΙΑ) αρνήθηκε να ολοκληρώσει το ταξίδι έπειτα από αναγκαστική προσγείωση επειδή είχε τελειώσει η βάρδιά του.  

Η πτήση της ΡΙΑ επρόκειτο να απογειωθεί από το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας με προορισμό το Ισλαμαμπάντ, την Κυριακή, 16 Ιανουαρίου. Ωστόσο, το αεροσκάφος μετά από αναγκαστική προσγείωση λόγω απροσδόκητων καιρικών συνθηκών έμεινε στο Ριάντ.

Λίγο αργότερα όμως, ο πιλότος του αεροπλάνου αρνήθηκε να συνεχίσει το ταξίδι καθώς ισχυρίστηκε ότι είχε ολοκληρώσει τη βάρδιά του. Μετά το περίεργο αυτό περιστατικό, οι επιβάτες ταράχθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν για την ταλαιπωρία. Λίγο αργότερα οι επιβάτες ενημερώθηκαν για την διαμονή τους σε ξενοδοχείο.

Ένας εκπρόσωπος της PIA ανέφερε για το περιστατικό: «Είναι απαραίτητο για τους πιλότους να ξεκουραστούν σωστά πριν πετάξουν για την ασφάλεια των πτήσεων. Γι αυτό έγιναν σχετικές ρυθμίσεις».

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ένα αεροπλάνο με Βρετανούς επιβάτες κατέληξε παγιδευμένο σε πτήση της British Airways για περισσότερες από πέντε ώρες, αφού ο πιλότος τους ενημέρωσε ότι είχε βγει θετικός στον Covid-19.