Η στιγμή που ο Ozzy δάγκωσε πάνω στη σκηνή ζωντανή νυχτερίδα (vid)

Μάκης Σταθάτος
Η στιγμή που ο Ozzy δάγκωσε πάνω στη σκηνή ζωντανή νυχτερίδα (vid)
Το περιστατικό που συνέβη το 1982 και θα ακολουθεί για πάντα τον Ozzy Osbourne.

Οι ιστορίες που ακολουθούν τον Ozzy Osbourne είναι συγκλονιστικές και συναρπαστικές. Ο εκκεντρικός Άγγλος τραγουδιστής, ηγέτης των Black Sabbath κουβαλά σε όλη του την καριέρα ιστορίες heavy metal τρέλας, με τις οποίες θα μπορούσαν να γραφτούν ολόκληρες εγκυκλοπαίδειες.

Η πιο ίσως συναρπαστική του περιπέτεια συνέβη στις 20 Ιανουαρίου 1982 σε μια συναυλία στο Des Moines στην Αϊοβα των ΗΠΑ. Τότε ήταν που ο εμβληματικός τραγουδιστής δάγκωσε και αποκεφάλισε μια νυχτερίδα.

Όλα ξεκίνησαν όταν κάποιος από το κοινό πέταξε στη σκηνή μια νυχτερίδα. Ο Ozzy που θεώρησε ότι ήταν πλαστική, την έπιασε, την έβαλε στο στόμα του και της δάγκωσε τον λαιμό. Πολλοί ισχυρίστηκαν ότι ήταν νεκρή, ανάμεσα σε αυτούς και ο άνθρωπος που υποστήριξε ότι την πέταξε στη σκηνή, όμως ο Ozzy τους διέψευσε.

Ο ίδιος είχε πει ότι η νυχτερίδα του ανταπέδωσε το δάγκωμα, με αποτέλεσμα μετά το τέλος της συναυλίας να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να ένεση λύσσας. Μάλιστα, το πρόβλημα του Ozzy ήταν κυρίως οι ερωτήσεις του τύπου «γιατί το έκανες;», «τι γεύση είχε;» λέγοντας ότι «μετά το τέλος της ζωής μου θα με ξέθαβαν για να μου κάνουν τις ίδιες ερωτήσεις».

Στην αυτοβιογραφία του ο Ozzy υπήρξε περισσότερο επεξηγηματικός και παραστατικός αναφέροντας: «Αμέσως… κατάλαβα ότι κάτι είχε πάει λάθος. Πολύ λάθος. Καταρχάς, το στόμα μου γέμισε αμέσως με αυτό το ζεστό, γλιτσερό υγρό, που μου άφησε τη χειρότερη γεύση που μπορείτε να φανταστείτε. Μπορούσα να το νιώσω να μου λερώνει τα δόντια και να τρέχει στο πιγούνι μου. Και μετά το κεφάλι στο στόμα μου τινάχτηκε».

Το 2019 ο Ozzy αποφάσισε να εκμεταλλευτεί εμπορικά αυτή την θρυλική ιστορία, κυκλοφορώντας νυχτερίδα-παιχνίδι με αποσπώμενο κεφάλι. Το συγκεκριμένο παιχνίδι εξαντλήθηκε μέσα σε λίγες ώρες...