Κοντέινερ έπεσε από ντάνα στοιβαξίας στον Πειραιά: «Για δευτερόλεπτα δεν θρηνήσαμε συνάδελφο» (vid)

Newsroom
Κοντέινερ έπεσε από ντάνα στοιβαξίας στον Πειραιά: «Για δευτερόλεπτα δεν θρηνήσαμε συνάδελφο» (vid)
Τρομακτικό ατύχημα στο λιμάνι του Πειραιά, όταν ένα έπεσε κοντέινερ από ντάνα στοιβαξίας των εμπορευματοκιβωτίων.

Ένα τρομακτικό ατύχημα, το οποίο ευτυχώς δεν προκάλεσε κάποιο τραυματισμό ή πολύ περισσότερο την απώλεια κάποιας ανθρώπινης ζωής, είχαμε στο λιμάνι του Πειραιά.

Στο video που δημοσιοποίησε το ΠΑΜΕ μαζί με την καταγγελία του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ φαίνεται το κοντέινερ να γέρνει και να πέφτει, ευτυχώς δευτερόλεπτα αφού ένας εργαζόμενος στον χώρο είχε τρέξει και είχε απομακρυνθεί από το σημείο.

Αναλυτικά η καταγγελία: «To Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ καταγγέλλει για άλλη μια φορά τα ελλιπή μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά, μετά από καταγγελία εργαζομένων για πτώση κοντέινερ από ντάνα στοιβαξίας των εμπορευματοκιβωτίων.

Για δευτερόλεπτα δεν θρηνήσαμε άλλο ένα συνάδελφο, στο βωμό του κέρδους της “Cosco”. Οι εγκληματικές ευθύνες εργοδοσίας και κυβέρνησης αφήνουν απροστάτευτους τους εργαζόμενους αφού τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και οι κανόνες ασφαλούς εργασίας αποτελούν κόστος βάζοντας στο ζύγι τις ζωές μας.

Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά ξέρουν να παλεύουν και κάνουμε καθαρό ότι θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας για να προστατεύσουμε τις ζωές μας και να γυρνάμε ασφαλείς στις οικογένειες μας».