Προς παράταση τα μέτρα: Το προανήγγειλε ο Πλεύρης (vid)

Newsroom
Προς παράταση τα μέτρα: Το προανήγγειλε ο Πλεύρης (vid)
Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης προανήγγειλε την παράταση των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας λήγει η πρώτη παράταση των περιοριστικών μέτρων για την εξάπλωση του κορονοϊού που είχαν ανακοινωθεί στις τελευταίες μέρες του 2021 και όλα δείχνουν πως πάμε για νέα παράταση...

Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα όσα δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Ο Υπουργός Υγείας φιλοξενήθηκε στην ΕΡΤ το πρωί της Τετάρτης και λίγες ώρες πριν συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών που θα καταθέσει στην κυβέρνηση την εισήγησή της, άφησε να εννοηθεί πως θα ισχύουν για ακόμα μία εβδομάδα.

«Υπάρχει έντονος προβληματισμός. Φαίνεται ότι η κορύφωση της Όμικρον έγινε πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο, όμως η υπάρχει φοβερή πίεση στο ΕΣΥ με τη Δέλτα. Δηλαδή ενώ στην κοινότητα η Όμικρον είναι στο 90%, στις νοσηλείες το ποσοστό είναι μοιρασμένο, καθώς υπάρχουν νοσήσεις από Δέλτα που αρρώστησαν στις γιορτές συνεπώς είναι λογικό προκειμένου να παρακολουθήσουμε το φαινόμενο, να υπάρξει παράταση των μέτρων. Θα περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών αλλά υπάρχει μια συνολική συναντίληψη σε όλους τους επιστήμονες να κλείσουμε 20-25 ημέρες με τα μέτρα και άρα αν αποφασιστεί παράταση θα είναι για μια εβδομάδα», είπε χαρακτηριστικά.