Μακριά μαλλιά, σαμπάνιες και ναρκωτικά: Το πρώτο βίντεο κλιπ στην καριέρα του Βαλάντη είναι το απόλυτο χάος

Γιάννης Μπαϊρακτάρης
Μακριά μαλλιά, σαμπάνιες και ναρκωτικά: Το πρώτο βίντεο κλιπ στην καριέρα του Βαλάντη είναι το απόλυτο χάος
Όταν κυκλοφόρισε το «Σε Ζητώ Στα Σινεμά», ο Χρυσοβαλάντης Αυγενικός δεν θύμιζε σε τίποτα τον παίκτη του Survivor.

Αθάνατη δεκαετία των '90s. Τι «χρυσάφι» μας έχεις δώσει; Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως σχεδόν όλα όσα ζούμε ή βλέπουμε σήμερα έχουν τις ρίζες τους σε εκείνα τα ωραία - κατά πολλούς - χρόνια. Τι λέτε, λοιπόν, να γυρίσουμε για λίγο τον χρόνο στη δεκαετία του 1990 και να θυμηθούμε το ξεκίνημα της καριέρας του προσώπου, που απασχόλησε όσο λίγοι το Survivor;

Μιλάμε φυσικά για τον Βαλάντη ή Χρυσοβαλάντη Αυγενικό, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, τον τραγουδιστή που έκανε άνω κάτω το τελευταίο διάστημα τις παραλίες του Άγιου Δομίνικου. Η εικόνα που έχουμε σήμερα για τον Βαλάντη, απέχει πολύ από εκείνη, με την οποία μας συστήθηκε το 1997, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο του βίντεο κλιπ.

Η αλήθεια είναι πως η καριέρα του στη μουσική ξεκίνησε τυχαία, όταν το 1994 αντικατέστησε για λίγες ημέρες έναν φίλο του στην πίστα του νυχτερινού κέντρου, «Romeo». Εκεί γνωρίστηκε με τον συνθέτη Τάκη Μπουγά, αλλά και τον στιχουργό Πάνο Φαλάρα, οι οποίοι τον σύστησαν στην Minos E.M.I., προκειμένου να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο.

Έτσι κι έγινε. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ο Βαλάντης κυκλοφορεί τον πρώτο του δίσκο με τίτλο «Σε Ζητώ Στα Σινεμά», ο οποίος γίνεται μεγάλη επιτυχία, ενώ παράλληλα κάνει την εμφάνισή του και το πρώτο του βίντεο κλιπ.

Βαλάντης

Τι να πρωτοπούμε για αυτό το «διαμάντι» της εποχής; Ο Βαλάντης με μακριά μαλλιά και το χαρακτηριστικό του μουστάκι από τη μία άκρη του πηγουνιού μέχρι την άλλη, βρίσκεται ξαπλωμένος σε μια μπανιέρα γεμάτη με αφρούς, ενώ ταυτόχρονα καπνίζει πούρο, κάνει χρήση ναρκωτικών (κι όμως έπαιξε κανονικά στην TV) και πίνει σαμπάνια.

Σε κάποια φάση σηκώνει ένα - γεμάτο στρας - τηλέφωνο, φοράει ακουστικά και τραγουδάει το ρεφρέν της επιτυχίας του.

Βαλάντης

Βαλάντης

Έπειτα, σηκώνεται, φοράει ένα μπλε αμάνικο με ένα κίτρινο φουλάρι, ροζ γυαλιά ηλίου και μπαίνει στο σπορ διθέσιο αυτοκίνητό του με τα κίτρινα πουπουλένια καθίσματα, σε μια προσπάθεια να βρει τον έρωτά του.

Βαλάντης

Βαλάντης

Βαλάντης

Βαλάντης

Από εκεί και μετά, το απόλυτο χάος στο κλιπ. Βλέπουμε από την Παναγία και τον Χριστό, μέχρι τη Μέριλιν Μονρόε και την Catwoman. Και κάπου εκεί ο Βαλάντης χάνεται στους καπνούς. Και στα σινεμά.