Χιλιάδες ναρκωτικά χάπια σε σακούλες με σβάστικα ξεβράστηκαν στην Ρόδο

Newsroom
Χιλιάδες ναρκωτικά χάπια σε σακούλες με σβάστικα ξεβράστηκαν στην Ρόδο
Εντοπίστηκαν 90 πλαστικές συσκευασίες με δισκία ναρκωτικών ουσιών τύπου CAPTAGON.

Χιλιάδες ναρκωτικά χάπια βρέθηκαν σε παραλίες της Ρόδου και της Μεγίστης μέσα σε πλαστικές συσκευασίες, οι οποίες εξωτερικά είχαν το σύμβολο της σβάστικας.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν την περασμένη Πέμπτη (13/1) στο πλαίσιο περιπολίας στελεχών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου στην παραλιακή περιοχή Κάτω Πέτρες της Ρόδου.

Ειδικότερα, εντοπίστηκαν και περισυλλέχθηκαν, δύο τσουβάλια, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων τα ένα από το άλλο, που περιείχαν 90 πλαστικές συσκευασίες με δισκία ναρκωτικών ουσιών τύπου CAPTAGON. Η συνολική τους ποσότητα εκτιμάται στα 181.800 ευρώ. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας η Λιμενική Αρχή Ρόδου ενημερώθηκε από τον Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης ότι εντοπίστηκαν και περισυλλέχθηκαν σε παραλιακή οδό της Μεγίστης, 40 συσκευασίες που περιείχαν ίδια δισκία, η ποσότητα των οποίων υπολογίζεται στα 80.800 ευρώ.

Ναρκωτικά

Στην ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος αναφέρονται τα εξής: «Μεσημβρινές ώρες της 13-01-2022, στο πλαίσιο διενεργούμενης περιπολίας στελεχών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου στην παραλιακή περιοχή ''ΚΑΤΩ ΠΕΤΡΕΣ'' της ν. Ρόδου εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν, δύο (02) τσουβάλια, σε απόσταση περίπου εκατό μέτρων τα ένα από το άλλο, περιέχοντα συνολικά ενενήντα (90) πλαστικές συσκευασίες με δισκία, πιθανόν ναρκωτικών ουσιών τύπου ''CAPTAGON'', ορισμένα εκ των οποίων αλλοιωμένα λόγω εισροής θαλασσινού νερού. Η συνολική τους ποσότητα εκτιμάται στα εκατόν ογδόντα μία χιλιάδες και οκτακόσια δισκία (181.800)».

Σημειώνεται ότι οι συσκευασίες έφεραν εξωτερικά λογότυπο με το σύμβολο της σβάστικας. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Ναρκωτικά