Η πτήση 411 της Ολυμπιακής που για ανεξήγητο λόγο δεν έπεσε μέσα στην Αθήνα (vid)

Παύλος Παπαπαύλου
Η πτήση 411 της Ολυμπιακής που για ανεξήγητο λόγο δεν έπεσε μέσα στην Αθήνα (vid)
H απίστευτη ιστορία της πτήσης 411 της Ολυμπιακής αναλύεται από μεγάλο YouTuber του εξωτερικού.

Στις 8 Αυγούστου 1978, η Ελλάδα γλίτωσε από την μεγαλύτερη αεροπορική τραγωδία της ιστορίας της, καθώς το Boeing 747 της Ολυμπιακής Αεροπορίας δεν έπεσε από θαύμα μέσα στην Αθήνα. Η ιστορία θέλει τον κρητικό πιλότο Σήφη Μιγάδη (με εμπειρία 32 ετών) να παρακάμπτει τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες ασφαλείας όταν αντιλαμβάνεται πως στην απογείωση χάνει τον 1 από τους 4 κινητήρες του αεροσκάφους και την ισχύ ενός ακόμη.

Η πτήση 411 ήταν προγραμματισμένη να προσγειωθεί στην Νέα Υόρκη και στο αεροσκάφος βρίσκονται 18 μέλη του πληρώματος και 400 επιβάτες και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα βρίσκεται με ελάχιστη ισχύ που με το ζόρι κρατάει το αεροσκάφος σε σταθερό ύψος. Διατηρώντας ψυχραιμία μαζί με τον συγκυβερνήτη της πτήση κ. Φικάρδο, ο Σήφης Μιγάδης πετάει πάνω από το λόφο «Πανί» στον Άλιμο και φτάνει το τεράστιο αεροπλάνο να πετάει σε σταθερό ύψος πάνω από τις περιοχές της Νέας Σμύρνης και της Καλλιθέας, με στόχο πλέον να κινηθεί προς το όρος Αιγάλεω για να αποφύγει την πτώση εντός της πρωτεύουσας που θα στοίχιζε αμέτρητες ζωές.

Μέσα από μία διαδικασία που η Boeing δεν μπορεί να αναπαραστήσει (καθώς σε όλες τις περιπτώσεις το αεροσκάφος πέφτει), το αεροπλάνο επιστρέφει στο αεροδρόμιο του Ελληνικού με τους πάντες ασφαλείς.

Μπορείτε να δείτε την ιστορία οπτικοποιημένη στη συνέχεια.

Με την υπόθεση ασχολήθηκε μετά από πάρα πολύ καιρό, ένα από τα μεγαλύτερα κανάλια στο YouTube που αναλύει θέματα πτήσεων και ασφάλειας των αεροσκαφών, το Mentour Pilot.

Μάλιστα, στη διάρκειά του αναλύονται διάφορα τεχνικά ζητήματα, ενώ ο παρουσιαστής εξηγεί με κάθε λεπτομέρεια πως έγινε αυτό το θαύμα. Δείτε το σχετικό video μέσα από τον παρακάτω player.